TSO'LARDAN KARS’A ZİYARET

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, İş Adamı Metin Serdaroğlu’yla birlikte Kars’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

YURT VE DÜNYA 21.08.2021 11:52:57 94 0
TSO

Hayati Akbaş

KARS-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu, İş Adamı Metin Serdaroğlu’yla birlikte Kars’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Öncelikle Kars Lojistik Merkezi ziyaret edilerek yetkililer misafir heyete sunum yaptı, sahayı gezdirdi. Lojistik alanın bölgeye önemli katkılar sağlayacağı hususunda yerinde inceleme ve gözlem yapıldı.

Kars Lojistik Merkezi Müdürü Muharrem Toraman, Gümrük Müdür Yardımcısı Şenay Tan, Alan Müdürü ve Gümrük yetkililerinin katıldığı toplantıda Karadeniz sahiline doğru Hopa, Ardeşen ve diğer alanlarda ne gibi destekler-işbirlikleri sağlanabilir, hangi ülkeden hangi ülkeye ithalat ihracat olduğu hususunda taşımaların nasıl gerçekleştirildiği, depo antrepo kiralama hususlarında bilgi alındı. Demiryolu ve lojistik yetkililerinin bilgilendirme maksadıyla davet edileceği üzerinde görüşme yapıldı. Hemen ardından Kars Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu makamında ziyaret edilerek Kars hakkında bilgi alındı. Bölgenin demiryolu ve diğer ticaretiyle alakalı olarak liman kenti Karadeniz sahil başta Hopa olmak üzere işbirliği güç birliği hususu konuşuldu. Önemli bir ilgi ve bilgilendirilme yapılarak oradan ayrıldılar. Ziyaretlerin devamında ise 48 yıl Kars Ticaret Borsası Başkanlığı yapmış 94 yaşındaki İsmet Çelik yerinde ziyaret edilerek tecrübelerinden sohbetle yararlanıldı.

Yaptığı açıklamada Başkan Akyürek: ’ İsmet Başkanımız ilginç ve güzel anekdotlar anlattı. Kars ziyaretimiz içerisinde Karsın tanınan simalarından iş insanı Zeki Demiral heyetimizi başından sonuna kadar yalnız bırakmadı, ağırladı. Kendisine gönülden teşekkür ediyoruz. ‘ dedi.

Memleketi Şavşat olan Kars’taki bir diğer önemli bir iş adamı Kars Ticaret Odası Yönetimindeki Mehmet Aydın işyerinde ziyaret edilerek kendi ticareti ve Kars ticaret hayatı hakkında sohbet edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI