Rize Afet Müdahale Plani Masabaşi Tatbikat Toplantisi Yapildi

Rize TAMP Masa Başı Tatbikatı bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında telekonferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata tüm Çalışma Grubu yöneticileri ve sorumlular?

YURT VE DÜNYA 20.10.2020 14:02:11 24 0
Rize Afet Müdahale Plani Masabaşi Tatbikat Toplantisi Yapildi

Rize TAMP Masa Başı Tatbikatı bu yıl pandemi tedbirleri kapsamında telekonferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata tüm Çalışma Grubu yöneticileri ve sorumluları katıldı.

Tatbikatın başlangıcında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı; “İlimiz sık sık doğal afet yaşayan bir vilayet olsa da zaman zaman bu tür tatbikat ve toplantılarla bir araya gelerek sorumluluklarımızı hatırlamamız gerektiğini belirtti. İlimizde bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan afet ve acil durumlarla ilgili olayları değerlendiren Vali Yardımcımız; tüm kurumlarımızın her zaman hazırlıklı ve afet anında ne yapacağını biliyor olması için Afet Müdahale Planının tüm kurumlar tarafından benimsenmesi ve asli görevleri olarak afet öncesi, afet anı ve sonrasında plandaki tüm görevlerini yerine getirmek suretiyle ancak başarılı bir afet yönetimi gerçekleştirilebilecektir.” dedi.

Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı’nın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk tatbikata ilişkin bilgilendirme yaptı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk, Rize Afet Müdahale Planı ve AYDES ile ilgili bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdikten sonra “Bölgemizde Sayın Valimizin de belirttiği gibi özellikle, Ağustos, Eylül aylarında aşırı yağışlar nedeniyle büyük afetler yaşayabiliyoruz. Nitekim bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında bunları üç kez yaşadık. Dolayısıyla bu gibi olaylarda, çalışma gruplarımızın aktif olarak planlarını işletmesi, her kurumumuzun görevini yerine getirmesi durumunda afeti bütün kurumlarımızla birlikte yöneterek ilin potansiyelini sahaya yansıtmak suretiyle afeti müştereken yönetilmesiyle Rize Afet Müdahale Planının esas anlamı ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Son olarak Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan afetler ile ilgili sunumlar yapılarak, eksiklerin görülebilmesi ve bir sonraki afeti daha hazırlıklı karşılayabilme adına; çalışma guruplarının soru ve önerileri dinlenerek tatbikat tamamlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı