Pazar’ın gururu Akın hedefini belirledi “Dünya Şampiyonluğu”

Rize-Pazarlı Ahmet İlker Akın; özelde Rize-Pazar ve yöremiz olmak üzere genelde Türkiye’nin ve Avrupa’nın zirvesine çıkarak gururla görevine devam ediyor. Türkiye A Milli Takım Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörlüğü ile T

YURT VE DÜNYA 7.07.2017 08:47:03 576 0
Pazar’ın gururu Akın hedefini belirledi “Dünya Şampiyonluğu”
 Ahmet AKIN
Coach Turkey Men's National Wheelchair Basketball Team
Ahmet İlker Akın ile kaçkar53.com olarak başarının sırrını konuştuk.Kendiside engelli olan hemşerimiz yaptığı açıklamalarda;
“1974 Rize Pazar doğumluyum. İlk orta öğrenimimi Pazar’da tamamladıktan sonra lise dönemini 1992 yılında geçirdiğim kaza sonucunda tamamlamayarak açık lisede bitirdim. 
2012 yılında ise Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksekokulu Antrenörlük bölümünü bitirdim. Uzmanlık alanım basketbol.
1992 yılında Tekerlekli Sandalye Basketbol ile tanıştım yaklaşık 10 yıldır Ankara’nın değişik kulüplerinde form giydim. 
Bu süreçte40 kez A milli formayı giyip 3 Avrupa şampiyonası oynadım.
Sporculuk hayatımdan sonra Ankara’da Çankaya Belediyesi, B.B.Ankara Belediyesi, Keçiören Belediyesi spor kulüplerinde antrenörlük yaptıktan sonra 2015 yılında Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımına Antrenör olarak görev yapmaya başladım” dedi. 
“Halen A Milli takımda görev yapmaktayım. Ayrıca Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenör eğitim kurulu üyeliği yapmaktayım'diyen Akın;
'Bu süreçte 2015 yılında İngiltere’nin whocestır şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında ikinci olduk. 2016 yılında Rio paralimpik oyunlarında bronz madalyayı kıl payı kaçırarak oyunları dördüncü bitirdik. 2017 yılı 23. Tekerlekli sandalye basketbol şampiyonasını İngiltere’yi finalde yenerek şampiyon olarak tamamladık ve Türkiye’de tekerlekli sandalye basketbolunda A milli takım bazında bir ilki başarmış olduk. Tekerlekli sandalye basketbol A milli takımımız ayrıca 2009 ve 2013 yıllarında da final oynamıştır ve şampiyonaları finallerde mağlup olarak ikinci bitirmiştir.Hedefimiz 2018 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde yapılacak dünya kupasında bayrağımızı en yukarda dalgalandırmak olacaktır. Bununla birlikte asıl hedef 2020 de yapılacak olan paralimpik oyunlarında ay yıldızlı bayrağı kürsüye taşımak olacaktır” sözleriyle yeni hedeflerini bizlerle paylaştı.

ENGELLİLER FEDERASYONU

Engelliler spor federasyonu 1990 yılında kurulmuş olup, 2000 yılında 4 ayrı federasyona ayrılarak bedensel engelliler spor federasyonu adını almıştır.
19 branşta faaliyet gösteren federasyonun en önemli branşlarından bir tanesi tekerlekli sandalye basketbol dur. 
68 kulüp 1000 aktif sporcu barındıran branşın süper lig, 1 lig, 2 lig ve bölgesel lig olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde spor faaliyetleri göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI