Pazar'da Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Pazar'da Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

YURT VE DÜNYA 29.10.2019 13:24:13 112 0
Pazar

PAZAR-Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. Yıl dönümü; Pazar'da 2 gün devam eden etkinliklerle kutlandı.

Pazar ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Ardından Kaymakam Ayhan Terzi makamında tebrikleri kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla törenler 28 Ekim Pazar günü15 Temmuz Demokrasi Meydan’ında Atatürk Anıtı’na Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen Coşkun Kurteş ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çelenk sunmasıyla başladı.

Buradaki törene, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar ve askeri erkân katıldı. Çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Buradaki törenin ardından Kaymakam Terzi makamında tebrikleri kabul etti.

29 Ekim Salı günkü törenler ise saat 10.00’da Pazar Mehmet Akif Pirim Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Ayhan Terzi, Garnizon Komutanı Üsteğmen Coşkun Yaşar Kurteş ve Belediye Başkanı Ahmet Basa halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Daha sonra Kaymakam Terzi, günün anlam önemini belirten konuşmasını yaptı.

“Cumhuriyet” konulu şiir yarışması birincisi, “Cumhuriyet” konulu kompozisyon yarışması birincisi eserlerini okuduktan sonra, konu ile ilgili hazırlanan ‘Elif’in Kağnısı’ adlı gösteri sunuldu.

Cumhuriyetin 96. Yılı münasebetiyle ilçedeki okulları arasında düzenlenen ‘Cumhuriyet’ konulu kompozisyon, resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Halk Eğitim öğretmenleri yönetiminde hazırlanmış olan 'halk oyunları' gösterisinin ardından tören öğrencilerinin tören geçişi ile kutlamalar sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI