Pazar'da 10 Kasım Anma Töreni Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında Pazar’da özlem ve saygıyla anıldı.

YURT VE DÜNYA 10.11.2019 20:25:37 32 0
Pazar

Ali Akyıldız

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapılan tören, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Garnizon Komutanı Hava Üsteğmen Coşkun Yaşar Kurteş ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa’ın çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra tören bitiminde ADD ve CHP de çelenk koydu.

Törene, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Sami Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican Tanık, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar ile askeri erkân katıldı.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren sesiyle 2 dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinden sonra anıt önündeki tören son buldu.

Anma programına daha sonra (MTAL) Konferans Salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sivil Havacılık Lisesi Tarih Öğretmeni Tohit Yavuz yaptı. Ardından şiirin okunması ve işaret dili ile ifadesi, Atatürk'ün hayatından kesitlerle ve gençliğe hitabesiyle ilgili video gösterisi, 10 Kasım röportajı, Atatürk'ün sevdiği solo şarkılar, oratoryo gösterisi ve koreografi gösterisi sunulmasıyla buradaki tören de sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı