MARMARİS İLÇESİNDE RİZE MANDALİNASI BAHÇESİ KURULDU

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği ve Merkez Muhtarları Derneği Rize Valiliğinin desteği ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü mahallesinde Rize Mandalinası fidanı dikti. Çay

YURT VE DÜNYA 14.11.2022 12:30:03 165 0
MARMARİS İLÇESİNDE RİZE MANDALİNASI BAHÇESİ KURULDU

Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI

Etkinlik kapsamında bin 453 km uzaklıktaki Rize’den getirilen bin 453 adet mandalina fidanı Marmaris ilçesinde toprakla buluştu. Rize Çay Üreticileri Derneği Başkanı Mustafa Mavi, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya ve Başkan Vekili Abdullah Şentürk, bu yıl 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' etkinliği kapsamında Marmaris’te Rize Mandalinası örnek Bahçesi kurarak, çay gibi değerli bir nimeti Rize’ye kazandıran aslen Muğlalı olan rahmetli Zihni Derin’in memleketine Rize mandalinası ve portakalı dikerek onu yad ettiklerini ifade ettiler. Başkan Mavi, Rize Valisi Kemal Çeber’in bu etkinliklerine vermiş olduğu desteğe teşekkür ettiler.

Marmaris Hisarönülü vatandaşlar Fidan dikim etkinliği dolaysıyla emeği geçenler ve tüm Rize halkına teşekkür ederken, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Doç. Dr. Kezban Yazıcı’nın buranın bir deneme bahçesi olacağı yönünde çalışma yapılacağını belirtmesi de kendilerini ayrıca sevindirdin söylediler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı