Günün fotoğrafı

günün fotoğrafı

YURT VE DÜNYA 29.04.2017 21:36:06 111 1
Günün fotoğrafı
Fotoğraf; Halim Demircioğlu
Eski ustalar bir ev yaparken sadece insanların içeri girip barınması hayatını idame ettirmesi amacı gütmemişler.
Yapılan bu ev bütün elemanlarıyla doğada uyum sağlaması, bütünleşmesi göze estetiğe hitap etmesi herbir çekiç darbesinde işlemesinde oymasında adeta sanatının yanında aşklarını duygularını sevgisini bütün kalbini yaptığı eve nakşetmiş.
Belkide o yüzdendir böyle bir eseri görünce baka kalıyoruz kendimizi alamıyoruz.
Bu sanat aşığı insanların birinci önceliği buydu para ve zaman çok arka plandaydı.
Maalesef bu şaheserler ya bakımsızlıkdan virane olup yıkılması ya da tamirat adı altında bütün orjinalliğinin yok ederek adeta mutant bir çehreye dönüştürmüşüzdür.
Belkide teknoloji zaman yetersizliği hızlı yaşam hem ömrümüzden nefesimizi yavaş yavaş alırken güzellik kavramımızı, sevgimizi solan bir çiçek gibi alıp götürmüş bu hayattan.
Bu yüzdendir ki eski aslında modası geçmiş zamanın gerisinde kalmış anlamı yerine zaman geçtikçe güzelliği artan benzersiz her şeyi ile hilesiz sağlıklı birşey olsa gerek birde yalnız.
 
Tarih ve yer; 29.04.2017 Çamlihemşin konaklar


Anahtar Kelimeler:
Halim Demircioğlu
29.04.2017 21:58:17
modern çağ diye tabir ettiğimiz zamanda yaşayan bizler insana hizmet adı altında yapılan tüm yatırımların karşılığındaki bedelini doğaya ödettiriyoruz. övündüğümüz ayderde Allah vergisi dışında insan el ile yapılıp övünerek seyretiğimiz bir çöp yok. bu sermayeden yemek değil mi oysa eskilerimiz öylemi idi kemer köprülerimiz bin bir çeşit konak ve eski ahşap evlerimiz yazık ediyoruz bu nezih dünyamıza oysaki iki tarafıda bozmayacak bir yol olmalı..

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI