Gümrüklerde yeni düzenlemeler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Tek Pencere Sistemine dâhil kurumlara yarından (14.07.2014) itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Borsa İstanbul’un katılacağını bildirdi.

YURT VE DÜNYA 13.07.2014 15:08:48 14 0
Gümrüklerde yeni düzenlemeler
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı:
'Tek Pencere Sistemine dahil kurumlara yarından tarihinden itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Borsa İstanbul da katılacak'

'EPDK tarafından akaryakıt harici ürünler için verilen uygunluk belgelerinin elektronik ortamda temini ve takibi, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede etkinliği artıracak. Ayrıca usulsüzlüğü ve sahteciliği de önleyecek'

Bakan Yazıcı, ithalat ve ihracat işlemlerinde çeşitli kurum ve kuruluşlarca düzenlenerek gümrük beyannamesi ekinde aranan izin veya uygunluk belgelerinin elektronik ortama aktarılmasına yönelik Tek Pencere Sisteminin Şeker Kurumu ile başlatıldığını, sistemin yaygınlaştırma çalışmaları devam ettiğini, bu kapsamda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Borsa İstanbul’un da 14.07.2014 tarihi itibariyle sisteme dahil olacağı müjdesini verdi.

Her iki kurum tarafından düzenlenerek gümrük beyannamesi ekinde kâğıt ortamında ibraz edilen uygunluk yazılarının yarından itibaren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na doğrudan elektronik ortamda aktarılmaya başlanacağını bildiren Bakan Yazıcı, yükümlünün bu kurumların düzenlediği uygunluk yazılarını gümrük idarelerine kâğıt ortamında getirmesine gerek kalmayacağını belirtti.

Sisteme dâhil kurum sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Hayati Yazıcı, ilgili kurumların da desteğiyle kağıtsız gümrük hedefine adım adım yaklaşıldığını, Bakanlık olarak gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi ve hızlandırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Bakan Yazıcı, 'EPDK tarafından akaryakıt harici ürünler için verilen uygunluk belgelerinin elektronik ortamda temini ve takibi, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede etkinliği artıracak. Ayrıca usulsüzlüğü ve sahteciliği de önleyecek' ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı