Gito Yaylasında Salinoğlu İrfan Şanal

Gito Yaylasında Salinoğlu İrfan Şanal

YURT VE DÜNYA 9.10.2017 13:36:33 187 1
Gito Yaylasında Salinoğlu İrfan Şanal

Hafta sonu gezimizin 2.durağı olan Gito yaylasında Pazar ilçesinde esnaflık yapan Hemşinli,Hacapitli Salinoğlu İrfan Şanal ile Gito yaylasında geçmişten günümüze sohbet ettik.

Şanal “Ben Emrullah Şanal oğlu İrfan Şanal.62 yaşındayım. Bu yaylayı Haçapit, Çayeli den miloz derler, kestanelik köyü, Çamlı tepe(Zuğa) nın bir ksımı, yaklaşık 50 hane var. Tamamen boş şimdilerde günübirlik gelip dönüyorlar. Bir kısmı pansiyon olarak kullanılıyor. Hayvancılık bitti. İki veya Üç ailede vardır. Biz buranın en eski yaylacılarındayız. Dedelerimiz buralarda neler çekti. Ambarlı da da yerimiz var. Evimizi babam kendi imkânlarıyla yaptı. Onlar yaptı ama bizler koruyamıyoruz. Ben bu yaylalarda 20 hayvana çobanlık yaparak büyüdüm. Bir yatakta 1500 mal olurdu. Hayvan sesi, çıngırak sesi ve köpek sesleriyle bu yaylalarda hayat sürdük. İTO da yapılaşma hızla sürüyor. Burada fazla sorunumuz yok. Su ve yolumuz var. Turizm alanı çalışmaları son hızla devam ediyor ”dedi.


Anahtar Kelimeler:
Hasan K
11.10.2017 08:32:42
irfan ağabeyim güzel roportajların için sana teşekkür ederiz eski günlerimiz aılarımız canladı gözümüzde dediğin gibi hayvancılık ölmüştür eski zamanlara selamlar olsun.eski̇den her evde 20 50 tane hayvan büükbaş olurdu yaylaların kıymetini bilmemiz gerekiyor saygılarımla.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI