Cumhurbaşkanlığı'ndan Gelen haber sevindirdi

Murgul Damar Köyü halkının bir süredir beklediği haber Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi.

YURT VE DÜNYA 26.12.2019 11:53:46 84 0
Cumhurbaşkanlığı

Hayati Akbaş

MURGUL-Murgul Damar Köyü halkının bir süredir beklediği haber Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi. Murgul Damar Köyü halkının talep ettiği Damar Köyü’nün Murgul Belediyesi’ne bağlanması konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile onaylandı ve Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2014 yılında Belde Belediyesi iken kapanarak köy olan Murgul ilçesinin Damar Köyü halkının belediye imkânlarından yararlanamaması birçok sorunları beraberinde getirmişti. Yıllardır alışık olduğu belediye imkânlarından yararlanamamasının yanı sıra gerek nitelik gerekse de nicelik bakımından kalabalık bir nüfusa sahip olan Damar Köyü’nün sorunları köy statüsünde çözülemiyordu. Bu sebeple köy halkı tarafından Murgul Belediyesi’ne bağlanma talebi gerekli kurumlara iletilmişti. Artvin Valiliği kanalıyla Damar Köyü’nde gerçekleştirilen referandum ile Damar Köyü’nün Murgul Belediyesi’ne bağlanmasına ilişkin olarak halkın kararı eve olmuştu. Bu gelişmelerin ardından İçişleri Bakanlığı Murgul Damar Köyü’nün Murgul Belediyesi’ne bağlanmasını onayladıktan sonra teklif nihai onay merci olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Aralık 2019 Çarşamba günü 1900 karar sayısı ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 11. Maddesi gereğince Damar Köyü’nün Murgul Belediyesi’ne bağlanmasına karar vererek onayladı. Karar aynı tarih ile Resmi Gazete de onaylanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Damar Köyü’nün Murgul Belediyesi’ne bağlanması gerek Damar Köyü’nde gerekse de Murgul ilçesinde memnuniyetle karşılandı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı