50 bin km hızla Dünyaya yaklaşıyor

305 metre enindeki, saatte 50 bin 400 kilometre hızla ilerleyen bir asteroit

YURT VE DÜNYA 16.06.2014 09:33:56 12 0
50 bin km hızla Dünyaya yaklaşıyor
Çirkin' (The Beast) adı verilen, 305 metre enindeki, saatte 50 bin 400 kilometre hızla ilerleyen bir asteroit (meteor, göktaşı) Dünya’nın 1.25 milyon kilometre yakınından geçecek.

Bilim adamları, yerküreye çarpsa bir kenti veya bölgeyi yok edecek nitelikte olan asteroidin Dünya’ya zarar vermeden, Ay’la Dünya arasındaki mesafenin üç katı uzunluğunda olan bu mesafeyi koruyarak geçeceğinden emin olduklarını açıkladı. Bir diğer adı da “2014 HQ124” olan “Çirkin”, 23 Nisan’da, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın uzay teleskobu NEOWISE tarafından tespit edildi.

'ÇOK TEHLİKELİ ASTEROİD'

NASA’da görevli Don Yeomans, “Bu, bu asteroidin Dünya’ya en yakın olacağı geçiş olacak. Aslında çok tehlikeli asteroitler sınıfına giriyor. Ancak Dünya’ya olumsuz bir etkisinin olma olasılığı yüzde 0. Birkaç yılda bir bu büyüklükte bir asteroit dünyanın yakınından geçiyor” dedi. Asteroidin geçen yıl Sibirya’daki Chelyabinsk’e düşen ve bine yakın kişinin yaralanmasına neden olan meteordan 10 ila 20 kat daha büyük olduğuna dikkat çekildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI