Zigana Tüneli Ovit gibi dağları aşacak

Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerinde, tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan ve Doğu Karadeniz'i Orta Doğu'ya bağlayan en önemli geçitlerden Zigana Dağı'nın eteğine 12 bin 900 metre uzunluğunda yapılması planlanan yeni Zigana Tüneli ih

YÖREDEN HABER 24.06.2014 21:50:06 38 0
Zigana Tüneli Ovit gibi dağları aşacak
Gümüşhane girişinden itibaren hafif kavisle başlayan tünel, yüzde 3'lük eğimle ilerleyip Trabzon tarafından daha yüksek kottan çıkacak. 500 iş gününde bitirilmesi planlanan yeni Zigana Tüneli'nin yıl sonunda ihale edilip inşa aşamasına gelmesi hedefleniyor.

Yerli mühendisler ve personel ile yapılacak yeni tünel sayesinde Zigana Dağı'na 500 metre daha az tırmanacak sürücüler, yolun da yaklaşık 10 kilometre kısalmasıyla yakıt ve zamandan tasarruf sağlayacak.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karayolları'nın kentte doğudan batıya, kuzeyden güneye çok ciddi çalışmaları olduğunu ifade ederek, 'Tabi ki yeni Zigana Tüneli bu işin en önemli noktası çünkü tarihi İpek Yolu oradan geçiyor. Trabzon'u Doğu Anadolu'ya, Orta Doğu'ya ve Kafkaslar'a bağlayan bizim can damarımız olan bir yol' dedi.

Öz, tünele ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirerek, 'Tünelle ilgili etüt proje çalışmaları tamamlandı ve yatırım programına alındı. İnşallah yıl bitmeden proje ihalesinin yapılmasını ve inşaatın başlamasını bekliyoruz. Bu yol hem mesafeyi kısaltacak hem kış şartlarında ulaşımı kolaylaştıracak' diye konuştu.

Yeni tünelin yapımıyla bölgenin Kafkaslar ile bağlantısının da güçleneceğini belirten Öz, Trabzon'un ekonomisine can verecek tünelin

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI