Yurt Dışı İhracı İçin Hasat Başladı

Yurt Dışı İhracı İçin Hasat Başladı

YÖREDEN HABER 1.07.2022 14:30:31 117 1
Yurt Dışı İhracı İçin Hasat Başladı

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesinde Faaliyet gösteren SS Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından ilk kez ihracat adımı atıldı.

Sevim Taşkın, Kooperatif Başkanlığı olarak yurt dışına ihraç etmek için 400 kilo ile 2 ton civarında kuru ıhlamur çayı siparişi aldık ve bölge halkımızdan yapraklı kuru çay alımı olacaktır. Komşu ilçelerimizden de alım gerçekleşecektir.” İfadelerinin ardından yoğun ilgi ile karşılandı.

Taşkın, “İlk hasadı Sahil köyünde başladık. Kemal Memoğlu tarafından budanan Ihlamurlar ekibimizce toplanarak ilçe Halk Eğitim Merkezine taşındı. Burada kurutma işlemlerine başladık. Daha sonra ise siparişlerimizi yerine getirip bölgemizde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Başkan Sevim Taşkın, “Ihlamur toplama zamanıdır. Kilosunu 280-300 TL den alıyoruz. Vatandaşlarımızdan ürünlerini bekliyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Erkan DALKILIÇ
1.07.2022 18:39:22
“Kadın eli” dedikleri o sihirli gücün alenen görünen bir örneği.Şirin bir ilçeden dünya pazarına uzanan yolda emeğiniz takdire şayan.Allah yar ve yardımcınız olsun.Bu sayede dallarda çürümeye yüz tutan,bulunması zor bir nimet insanlığa kazandırılacak. çıkılmasına üşenilen ağaçların hediyesi bölgeyede maddi bir değer hem İl ve şirin ilçemizin tanınmasına katkı sağlayacağına eminim.Katkı sunan değerli başkanım Sevim TAŞKIN ve ekibini yürekten kutluyorum.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI