YÜNCÜLER KÖYÜNE ZİYARET

Yusufeli’ne bağlı Yüncüler Köyünün Dabget mahallesindeki yangının başlamasının ardından kısa bir süre sonra olay yerine ulaşan Vali Yılmaz Doruk, yangına müdahale çalışmalarını yerinde yönetti.

YÖREDEN HABER 6.08.2021 12:06:51 35 0
YÜNCÜLER KÖYÜNE ZİYARET

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli’ne bağlı Yüncüler Köyünün Dabget mahallesindeki yangının başlamasının ardından kısa bir süre sonra olay yerine ulaşan Vali Yılmaz Doruk, yangına müdahale çalışmalarını yerinde yönetti.

Yusufeli ilçesine yaklaşık 35 km uzaklıktaki mahallenin büyük bir bölümünü tehdit eden yangın AFAD Başkanlığının koordinesinde bir araya gelen ilgili kamu kurum, kuruluşları ve vatandaşların acil müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığına vurgu yapan Doruk, yangından etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ve bu anlamda hiçbir mağduriyete mahal verilmeyeceğini belirterek devletin tüm imkânlarıyla vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

Vali Yılmaz Doruk burada yaptığı açıklamada: “Öncelikle bugün burada meydana gelen yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz büyük bir gayretle köylülerimizle iş birliği yaparak yangının daha da büyümesinin önüne geçtiler. Bu üzücü hadiseden 33 ev etkilendi. Hasarımız büyük ama daha büyük boyuta ulaşmaması iş birliği içinde çalışmamızın sonucudur. Koordineli bir çalışmayla daha büyük bir zararın önüne geçmiş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni bir faciaya yol açmamak için tedbirleri almamız gerekiyor. Çünkü yer yer yanmalar devam ediyor. Tehlikeyi büyük ölçüde atlattık ama yangının yeniden alevlenmemesi için ciddi şekilde takip etmemiz gerekiyor. Etrafta samanlıklar, odunluklar, ahırlar, evler var, bundan dolayı teyakkuz halindeyiz'. dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı