Yol İçin Basın Açıklaması..

Yusufeli karayolunun, yol güzergâhının değişmesi sonrası yolun 43 kilometre uzaması nedeniyle Yusufeli Şoförler Odası bir basın açıklaması düzenledi.

YÖREDEN HABER 10.09.2021 09:25:09 60 0
Yol İçin Basın Açıklaması..

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Yusufeli karayolunun, yol güzergâhının değişmesi sonrası yolun 43 kilometre uzaması nedeniyle Yusufeli Şoförler Odası bir basın açıklaması düzenledi.

Artvin - Yusufeli yolu Su kavuşumu mevkiinde halk arasında “Tozlu Tünel” olarak adlandırılan Limak şantiye sınırları içindeki uzun tünelin kapanması ile yol güzergâhı değişti. Ortalama 43 km uzayan Artvin yolu Yusufeli halkı tarafından öfke ile karşılandı. İlçe merkezine 10 dakika uzaklıkta olan Sebzeciler Köyü güzergâhın değişmesinden sonra 40 dakikaya çıktı. 2000 yılından beri bölge halkı baraj yol yapımı ve kesilen yollardan dolayı çok sıkıntılar çekti. Baraj gövdesi, viyadükler tamamlanıyor artık yollar daha kısalacak diye beklerken Limak İnşaat Yusufeli yolunu 43 km uzattı. Yeniköy köyü mevkiinde iki viraj ile daha kısa yerden bağlanabilecek Yusufeli yolu, Yusufeli’ni yönetenlerin sessizliğinden dolayı Morkaya’ya kadar uzandı. Yol güzergâhının uzamasından dolayı Yusufeli Şoförler Odası Başkanı basın açıklaması düzenledi. Oda başkanı Fevzi Polat yaptığı açıklamada; “ Yusufeli - Artvin yolunun Su kavuşumu mevkiindeki tünelin Yusufeli baraj inşaatı gerekçe gösterilerek Limak İnşaat A.Ş tarafından kapanması sonucu Yusufeli - Artvin yolu 43 km uzatılmıştır. Bu yolu günlük kullanan odamıza kayıtlı üyelerimizin ve Yusufeli halkımızın mağdur olmamaları adına bu açıklama yapmaya gerek duyulmuştur.

2000 yılından beri süren baraj çalışmalarından dolayı devletimiz için halk olarak çok şeye katlandık. Biz artık çalışmaların bitip yollarımızın daha güzel yapılmasını beklerken, toz ve gürültüye katlanan Yusufelililerin sıkıntılarına yeni bir sıkıntı daha eklenmiştir. Yusufeli’nden Artvin’e 1 saate gittiğimiz yolu 2 saate gidiyoruz. Yol güzergâhının değişmesi sonucu hem zaman hem de maddi olarak halkımız etkilenmektedir. Şimdiye kadar Yusufeli’nin talepleri ötelendi şirketlerin talepleri yerine getirildi bundan sonra şirketlerin talepleri ötelenip Yusufelilerin talepleri yerine getirilmelidir. Yusufeli halkının yaşama hakkına yapılan bu müdahalenin biran evvel durdurulması ve eski güzergâhtan yolun tekrardan verilmesi için buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Ya Yusufeli ya baraj şirketi tercihinizi yapın kararınızı verin” şeklinde tepkiyi dile getirdi.

CHP İlçe Başkanı Demirci: Yıllardır Çile Çektik, Çilemiz Daha Ne Kadar Daha Devam Edecek

Şoförler Odası Başkanının açıklaması sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Barış Demirci yaptığı açıklamasında; “Biz Yusufeli ’de Yusufeli barajının yapılması için yıllardır cefa çekiyoruz. Devletimiz para kazanacak ve milletimiz bundan faydalanacak başımızın gözümüzün üstüne. Yıllardır çile çektik ama yıllardır aynı çileleri de çektirmeye devam ediyorlar. Bugün geldiğimiz noktada Yusufeli artık psikolojisi bozulmuş bir toplum haline geldi. Geleceğini göremeyen, tamamen karamsar düşünce içerisinde olan Yusufeli halkının yol güzergâhı 43 km uzatıldı. 50 dakika olan Yusufeli – Artvin yolu şu anda 90 dakikaya çıkartıldı. Şirketlerin ve yetkililerin basiretsizliğinin Yusufeli halkı üzerinde telafi edilmesi doğru bir yaklaşım değil. Ama muhatap kim diye soruyoruz Erzurum Karayolları Bölge müdürüymüş hiç

kimsenin haberi yokmuş bu güzergâh değişikliğinden. Bırakın bu yalanları, samimi olun, doğrularla gelin, gelin de bizde Yusufeli halkı olarak yapılacak işleri beraber kararlaştıralım. Bu olay 2 ay öncesinde zaten biliniyordu. Bugün geldiğimiz noktada Yusufeli – Artvin güzergâhını 43 km uzatan kişiler ne yazık ki Yusufeli’ne basiretsizliği bırakın ihanet boyutuna gelmiştir. 20 gün sonra güzergâh değişecekmiş diye açıklama yapmışlar kardeşim o zaman 20 şirket beklesin. Bizim yaşam hakkımıza kimsenin bu kadar müdahale etmeye kimsenin hakkı yok. Yetkililere sesleniyorum bırakın artık parayı sermayeyi bu halkın yanında durun” şeklinde konuştu.

Esnaf Odası Başkanı Özdemiroğlu: İlçe Esnafı Olumsuz Etkileniyor

Av. Barış Demirci’nin konuşmasının ardından Yusufeli Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu yol güzergâhının değişmesinden dolayı açıklama yaptı. Özdemir yaptığı açıklamada; “Su Kavuşumundan Artvin’e doğru 11 tane köyümüz var. Bu 11 tane köy güzergâhın değişmesi ile birlikte Artvin daha yakın olduğu için Artvin’e yönelmiş durumdadırlar. Bu da ilçe esnafını olumsuz yönde etkiliyor. Bu yolları 20 yıldır çekiyoruz, tozunu toprağını yutuyoruz. Şirketler Yusufeli halkını daha fazla zorlayıp sabırlarını sınamaya kalkmasınlar bir defa da Yusufeli halkının dediği olsun” diye konuştu.

İYİ Parti İlçe Başkanı Akyürek: Yusufeli Halkına Eziyet Ediliyor

Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Bülent Özdemiroğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından İYİ Parti Yusufeli İlçe Başkanı Av. Recep Akyürek güzergah değişikliği ile ilgili konuşma yaptı. Akyürek yaptığı açıklamada; “Barajı yapan Beşli şirketten birisi olan Limak gövde yapımını bitirdi makineler boşta kalmasın diye 20 günlük iş aksaması olmasın diye yol güzergâhını değişip 30 bin kişilik Yusufeli halkına eziyet etmeyi reva gören siyasileri Allah’a havale ediyorum. Yaklaşık 2 ay önce kura çekimi yapıldı biz öncesinde dedik ki Yusufeli halkını bir kere karşınıza alıp ne istediklerini sorun. Bunu kimse dikkate almadı. Çekilen kura sonucunda Yusufeli halkının % 95’i işyerinden de konuttan da memnu değil. Burası 30 bin kişinin yaşadığı, boğazlarına karabasan gibi çöktüğünüz ama yine de öldüremediğiniz bir ilçe. Ama artık yeter Yusufeli halkını hiçe sayan iktidara son kez sesleniyoruz. Bundan sonra 2000’li yıllarda ki eylemleri tekrar tetikleyip Dünya gündemine gelmesini istemiyorsanız şurada 3-5 tane kendini yönetmekten aciz yönetici diye seçtirdiğiniz insanların sözüne değil de halkın arasına inin insanların görüşüne değer verin bakalım ne istiyorlar. Bizim Devlet ile bir kavgamız yok, bizim yanlış siyasilerin yanlış faaliyetleriyle sorunumuz var. Yusufeli halkına yapılan bu yanlışı kınıyor bundan sonra da her zaman olduğu gibi halkımızın yanında yer alacağımı belirtmek istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Basın açıklaması tamamlandıktan sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI