YÖK Başkanı Rize'de

Valilik şeref defterini imzalayan YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç'a Vali Yazıcı günün anısına şifa kaynağı beyaz çay ikram etti.

YÖREDEN HABER 29.04.2016 13:07:42 19 0
YÖK Başkanı Rize
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç çeşitli temaslarda bulunmak üzere, beraberindeki YÖK üyeleri Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Rahmi Er ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu ile birlikte, Valiliği ziyarette bulundular.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde düzenlenecek 'Hermes'ten Itri'ye Kâinatın Dili: Musiki' adlı söyleşiye katılmak üzere Rize'ye gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, ilk olarak Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç'a Vali Yazıcı günün anısına şifa kaynağı beyaz çay ikram etti.

RİZE İÇİN ÖNEMLİ BİR ZİYARETTTİR
Ziyarette YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç 'ı Rize'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, ' Sayın YÖK Başkanımızın hem ilimize teşrif etmeleri ve hem de valiliğimizi ziyaret etmesi son derece mutlu etti bizi. Sayın YÖK Başkanımızın ve yönetimleri ile buraya gelmeleri, yaptıkları ziyaretleri Rize'ye verdikleri önemin bir ifadesidir. Üniversitemiz güzel ilimizin gelişmesi ve büyümesi açısından çok önemli, üniversitemizi çok önemsiyoruz. Nazik ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum
'dedi.

ŞİFA KAYNAĞI BEYAZ ÇAY

Konuklarına beyaz çay ikramında bulunan Vali Yazıcı, 'Beyaz çayı şifa kaynağı olarak ifade ediyoruz. Beyaz çay için bahar aylarının başında bu bitkinin henüz açmamış, tomurcuk haldeki üst yaprakları tek tek insan eliyle toplanıyor ve işlemden geçirilmeden direkt kurutuluyor. Bu tepedeki tomurcukların üzerinde 'beyaz tüyler' olduğu için adını buradan alıyor. Rize'de çay hayatın öznesidir. Rize çayı tamamen doğal ve saf bir çay. Yetiştirilmesinden işlenmesine kadar geçen süreçte bu saflığını koruyan Rize çayını içtiğinizde; emin olun, sadece çay içiyor olacaksınız
'dedi.

RENK CÜMBÜŞÜ RİZE
Renk cümbüşü Rize'ye gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç ise 'Sayın Valim ben de öncelikle şahsım ve yürütme kurulu üyelerimizi makamınızda kabul ettiğiniz için size teşekkür ederiz. Rize'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Üzerinde kısa süre geçmiş olmasına rağmen büyük ilerleme ve başarılar kaydeden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret edeceğiz. Çeşitli programlara katılacağız. Misafirperverliğiniz için tekrar teşekkür ediyorum' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı