Yenilen PAZAR Sentetik Saha ve düşündürdükleri

Yenilen PAZAR Sentetik Saha ve düşündürdükleri

YÖREDEN HABER 23.08.2022 09:53:30 728 2
Yenilen PAZAR Sentetik Saha ve düşündürdükleri

PAZAR-Ziraat Mühendisi Bahattin Bozkurt, Pazar Spor kenti Pazar İlçesinde yenilenen Suni Çim saha hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozkurt, sahanın yenilenmesinde kullanılan malzemenin ucuzu seçildiğini,bununda yenileme değil sadece halısının değiştirildiğini söyledi.

Bozkurt, SİLİS kum niye kullanılmadı? Şartnamede bu önemli sorun neden göz ardı edildi diyerek yapılan çalışmanın sağlıksız olduğunu dile getirdi. Bozkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

YENİLEME İŞLEME 1 SENE SÜRDÜ AMA…

Pazar’da mevcut hali sahamız yenilendi, geçen sene Mart ayında yapılan ve bir seneden fazla süren yapım işinde nihayet sona gelindi, ancak gençlerin top koşturacağı sentetik sahaya kum yerine yine plastik ekilerek sağlıksız bir saha oluşturuldu.

ESKİ HALİNDEN NE DEĞİŞTİ?

Bozkurt,” bu yenilenmiş dedikleri zaten eski hallide böyleydi. Bu sahada 15yaş altı gençler spor yapacak, üzerlerine siyah plastik artıklar yapışacak gelinen teknolojilerde kimyasal plastik yerine modern sahalarda kullanılan ve halı sahalar için SİLİS kum niye kullanılmadı? İhale şartnamesi ona göre niye hazırlanmadı? En az 10 yıl kullanılacak sahanın eskisinden farkı sadece halısının yenilenmesi oldu hâlbuki plastik yerine silis kumu atılabilirdi…

SAĞLIK AÇISINDAN BU ÖNEMLİ AYRINTI NEDEN GÖZ ARDI EDİLDİ

Bahattin Bozkurt, Halı saha kumu için silis kumları yıkanıp kurutulduktan sonra elenerek halı sahalarda m2 ye 30 kg SİLİS kuma ihtiyaç vardır. Bu kumla yapılan sahalar hem sağlık açısından uygun hem de yağmur sularının hızlı bir şekilde deşarj edilmesini sağlar. Gençlik spor il müdürlüğü yetkililerinin bu konuları dikkate alması gerekirken işin kolay ve ucuzuna kaçmaları kimin faydasına olmuştur”.


Anahtar Kelimeler:
Gözlem
23.08.2022 11:00:18
Alt yapı ardeşende idman yapıyor topçular dolmuşa para bulamıyor parası olmayan otostop çekip idmana gidiyorlar.bunun gelişide var yazıktır çocuklar idmanda darbe alsa ellerinde bir tane soğutucu siprey yok sonrada altyapıda topçu yetişmiyor diyorlar.söylenecek çok şeyler var da neyse düzeltim bu sorunları alt yapının idmanına özen gösterin pırlanta gibi çocuklar var şimdiden diyim sonra elden uçup gittiklerinde kesmeler olmasın. Saygılarımla ŞAMPİYON PAZARSPOR

Pazarli
24.08.2022 00:00:14
Yazıklar olsun pazara sahip çıkan yok vekilmis bakanmis hikaye kimse ilgilenmiyor

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI