Yazıcı 'Elden edilen Başarılar Göğsümüzü Kabartıyor'

Vali Ersin Yazıcı, kent merkezi ve ilçelerde görev yapan başarılı öğretmenlere 'Başarı Belgesi' verdi.

YÖREDEN HABER 31.03.2016 08:22:03 38 0
Yazıcı
Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesine katkı sağlayan öğretmen ve okul yöneticileri Vali Ersin Yazıcı tarafından 'Başarı Belgesi' ile ödüllendirildi.
Bu amaçla Merkez Öğretmenevinde düzenlenen akşam yemeğine Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Okul İdarecileri ile Öğretmenler katıldı.

RENK PROJESİ EĞİTİMİN HER KADEMESİNE DOKUNUYOR

Programda başarılı öğretmenler adına söz alan Pehlivantaşı İlkokulu Sınıf Öğretmeni İnci Cihan şu ifadelere yer verdi:
'Hepimiz en nihayetinde öğrencilerimizin başarılı olmasını hedeflemekte ve o eksende çalışmaktayız. Biz okul öncesi ve sınıf öğretmenleri olarak başarının temelini oluşturan ve çocuğun disiplinli öğretim hayatına başlarken yanında olan öğretmenleriz. RENK Projesinin sadece ortak sınav eksenli olmayıp eğitimin her kademesine dokunduğunu burada bulunmakla daha iyi anladık. Burada bulunamayan diğer öğretmen arkadaşlarımızın da aynı özveri gösterdiklerini biliyoruz. Bizler okullarımızda eğitim adına daha gayretli çalışmalarla farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. Çünkü eğitimin, okul-veli-öğrenci üçgeninde, mutlu bireyler yetiştirmekten geçtiğinin bilincindeyiz 'şeklinde konuştu.
Vali Ersin Yazıcı da, programda yaptığı konuşmasında, Rize'de eğitim konusunda sürdürülen projeler, gelinen nokta, başarılar ve sorunlar konusunda bir değerlendirmede bulundu.
Vali Ersin Yazıcı başarıların mimarı öğretmenleri gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, çalışmaları ile il ve ülke eğitimine yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür etti.

GÜVENİMİZ BOŞA ÇIKMADI

Yapılan bu güzel projelerin, çalışmaların, güzel davranışların takdir edilmesi ve bunların devamlılığının sağlanması konusunda daha kaliteli hizmetler sunmak için ödül vermeyi de bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Vali Yazıcı, ' Rize'nin eğitim kalitesini artırmak için yola çıktığımızda tek güvencemiz siz değerli öğretmenlerimizdi. Güvenimiz boşa çıkmadı. Eğitim ordumuza güveniyoruz. Farkındalık oluşturan öğretmenlerimizi bugün buraya toplayarak, hem tanışma hem de kendilerine teşekkürlerimizi ifade etmek istedik. Eğitim niteliğinin artırılması adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız ve destekleyeceğiz. Eğitimde başarı için hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Bu başarı bir takım işi, bir ekip işi. Hep birlikte takım olarak bir şeyler yapmanın ve birlikte başarmanın doğru olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

BUNDAN ZATEN ŞÜPHEMİZ YOK

Öğretmenlerin başarılarının azımsanacak şekilde olmadığını belirten Vali Yazıcı, 'Her birinizin göstermiş olduğu özverili çalışmalar beni derinden mutlu etti. Bundan sonra her şeyin çok daha iyi olacağını ümit ediyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz. Sizlerden de özverili çalışmalarınızın devamını bekliyoruz. Bundan zaten şüphemiz yok. Biz her konuda yanınızda olmaya çalışacağız' şeklinde konuştu.

ELDE EDİLEN BAŞARILAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

Öğrencilerin yakaladıkları başarılarda öğretmenlerin özverili çalışmalarının büyük katkısı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, 'Elde edilen başarılar göğsümüzü kabartıyor. Öğretmenlerimizin bu başarısının planlı, programlı bir çalışmanın ürünü olduğunu görüyoruz. Bu çalışma inşallah bundan sonrada her yıl bir üst basamağa çıkmak suretiyle devam edecek. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Yetişmiş insan gücünüz yoksa hep başkalarına mahkûm olursunuz. Bunlar kolay işler değil. Fedakârlık gerektiriyor. 2 yıldan beri uygulanan çalışma sonucunda öğretmen arkadaşlarımız fedakârlık göstererek bu başarıyı yakaladılar. Bu çalışmanın karşılıksız kalmayacağını, buralarda yetişen nesillerin Türkiye'de çok hayırlı hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz siz değerli öğretmenlerimizi, üstlenmiş olduğunuz bu sorumlulukta göstermiş olduğunuz performanstan dolayı hepinizi tebrik ediyorum ' şeklinde konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, masaları tek tek dolaşarak öğretmenlerle sohbet etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI