Yaylada hazırlanıyorlar

Tarihinde ilk kez Avrupa Challenge Kupası'nda mücadele eden Bayanlar Hentbol Süper Ligi ekibi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, sahasında İsveç'in H 65 Höör takımı ile yapacağı çeyrek final maçının hazırlıklarını Ayder Yaylasında s?

YÖREDEN HABER 27.02.2014 15:52:13 83 0
Yaylada hazırlanıyorlar
Ömer Faruk ZENGİNAL

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı, 1400 rakımlı dünyaca ünlü Ayder Yaylasında, antrenör Hüsnü Kemal Durak yönetiminde, günde çift idmanla hazırlıklarını sürdüren Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları, zaman zaman karlı kaplı alanda ve yağmur altında zor doğa koşulları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Sporcular, bu ağır koşullarının ardından antrenmanın yorgunluğunu kaplıcaya girerek atmaya çalışıyor.

Antrenör Hüsnü Kemal Durak, yaptığı açıklamada, Avrupa Challenge Kupası'nda 4. turda Sırbistan’ın ZRK Naisa Nis takımını eleyerek çeyrek finale yükselme başarısı gösterdiklerini hatırlattı.
 
Avrupa kupalarında yeni olmaları nedeniyle zihinsel hazırlığın çok önemli olduğunu ifade eden Durak, 'Ayder'de çalışmamızın nedeni lig psikolojisinden uzaklaşıp zihinsel bir temizlik yapmak, fiziksel ve mental olarak hazırlanmak. En önemli amacımız fizik ve kondisyon. Enerji yüklerken, sporcularımızda gücü elde etmeye başlıyoruz' dedi.
 
Ayder'de hazırlanmalarının psikolojik olarak kendilerini rahatlattığını ifade eden Durak, 'Gürültüden uzak, takımın birlik ve bütünlüğünü pekiştiriyoruz. Çok iyi bir atmosferde 1400 rakımda dirençli bir çalışma yapıyoruz. Kondisyon ihtiyacımızı gideriyoruz. Sesin olmadığı, doğanın güzelliği ile pekiştiği bir ortamda gücümüzü artırmak için çalışıyoruz. Bunu da sağladık. Artık taktik ağırlıklı hazırlıklarımıza başlayacağız' diye konuştu.
 
'Ekol olmuş bir takıma karşı oynayacağız'
Rakipleri H 65 Höör'ün 4. turda eledikleri Sırbistan temsilcisinden daha farklı özelliklere sahip olduğunu kaydeden Durak, 'Çabuk oynayan dayanıklılığı iyi olan bir ekip. Milli takımlarda oynayan ekol olmuş bir takıma karşı oynayacağız. Seyircimizin önünde oynayacağımız maçta avantajı sağlayıp rövanş maçında tur atlamak istiyoruz. Zor ama imkansız değil. Bunu bilerek mücadele edeceğiz' ifadelerini kullandı.
 
Cuma gününe kadar takımın eksikliklerini gidereceklerini vurgulayan Durak, yeni bir başarıyı daha camiaya yaşatmak istediklerini sözlerine ekledi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI