YAĞMUR BÖLGEDE ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Dün akşamdan bu tarafa devam eden yağmurda bu defa Arhavi sele teslim oldu.

YÖREDEN HABER 22.07.2021 13:40:09 18 0
YAĞMUR BÖLGEDE ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Hayati Akbaş/Necmettin Numanoğlu

HOPA-Doğu Karadeniz Bölgesinde dün akşamdan bu tarafa etkili yağmur ilçelerde ulaşımın aksamasına devam ediyor. Özellikle Arhavi’de etkili olan Yağmurda Kaprisre deresinin taşması sonrası Arhavi Cadde ve sokakları su altında kaldı. Kapisre deresi kenarında bulunan İlçe Jandarma komutanlığı da sular altında kaldı.

Kapisre deresinin taşması sonrası dere kenarında bulunan binaların bodrum katları ve dükkânlarda su altında kalırken vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Kapisre deresi üzerinden ulaşımın sağlandığı bölgeler ve köylerle ulaşım kesildi. Arhavi Sanayi sitesine ulaşılamadığı öğrenilirken yol üstünde bulunan taş ocaklarında da hasar büyük. Kapisre ve kamilet yollarında meydana gelen hasarlardan dolayı bölgeye ulaşım sağlanamıyor.

Şu ana kadar alınan bilgilere göre herhangi bir can kaybının olmadığı öğrenilirken çevre belediyeler ve köy hizmetleri iş makinelerini bölgeye gönderdiği öğrenildi.

Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu belediyenin tüm imkânları ile seferber olduğunu ifade ederek, çevre belediyelerden de imkânları ölçüsünde destek istediklerini ifade ederek kapisre deresinin taşması beraberinde çevredeki cadde ve sokaklarında su altında kalmasın neden oldu. Ekiplerimiz su rögarlarını açık tutmak için tutmak için gece boyunca çalışmalarına devam ediyor. Tesellimiz can kaybı ve yaralımızın olmaması. Çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Artvin AFAD ekipleri de Arhavi’ye gelerek çalışmalara destek vermeye başladılar.

HOPA VE KEMALPAŞA’DA HASAR YOK

Hopa ve Kemalpaşa da da devam eden yağmur şiddetini kaybetti. Her iki ilçede köy yollarında ufak d-tefek heyelanların dışında bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi. Her iki ilçede de Belediye ekipleri her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekliyorlar. Özellikle su gideri rögarlar ve derelerde temizlikler zaten uzun süredir yapılıyordu bu ilçelerde


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı