Yağış Rize’de etkili oldu.

Rize'nin Pazar ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

YÖREDEN HABER 15.07.2021 09:36:32 64 0
Yağış Rize’de etkili oldu.

Rize'nin Pazar ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Rize nin pazar ilçesin de öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Pazar ilçesine bağlı Melyat deresi Erenler Köyü, Kaçkar Köyü, Güney Avramit Köyü ve Çınar Tepe Köylerin de, dereler taşarak heyelana sebep oldu.

Köy sakinlerinden Hamit Şahin, Seyfullah Sarı ve Ekrem Pehlivanlar, İbrahim Babal, Zafer Uyumaz o anları köylerinde yaşanan görüntüleri kamera ile çektiler.

İl Afat ve Acil Durum Müdürlüğüne,Rize ili Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonuncu 30’a yakın ihbar geldi.

Salarha bölgesi Muradiye beldesinde meydana gelen göçükte evde bulunan 3 kişinin arandığı ve Güneysu ilçesinde ise 1 kişiden haber alınamadığını ifade eden Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), yaşanan sel felaketi nedeniyle kayıp sayısının 4 kişiye yükseldiğini aktardı.

Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda, “13.07.2021 tarihinde başlayıp 14.07.2021 Çarşamba günü akşam saatlerinde şiddetini arttıran yağışlar neticesinde Merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere ilimizin genelindeki birçok yerleşim biriminde çok sayıda noktada heyelan ve taşkın olayları meydana gelmiştir” ifadeleri yer aldı.

AK PARTİ RİZE MİLLETVEKİLİ MUHAMMED AVCI’NIN AÇIKLAMASI

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı sosyal medyada yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

“İlimizin çeşitli bölgelerinde yoğun yağış kaynaklı yaşanan afetler vesilesiyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi bildiriyorum.

İlgili tüm birimlerle irtibat halindeyiz ve vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması adına devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Şu an itibariyle Güneysu Tepebaşı köyünde bir vatandaşımıza ulaşılamadığı, Muradiye beldemizde bir evin çöktüğüne dair ihbarlar afad merkezimize ve bizlere intikal etmiştir. Konu ile ilgili tüm kurumlar harekete geçmiş ve bir tek vatandaşımıza dahi zarar gelmeden bu büyük afetin atlatılabilmesi için çok yoğun bir çaba sarf edilmektedir.”

Avcı, Yağışların sabaha kadar devam etmesi beklendiğinden tüm vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını, güvenli alanlarda kalmalarını istirham ediyorum.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI