Verçenik Yaylasında Karlar kalkınca manzara ortaya çıktı.

Verçenik Yaylasında Karlar kalkınca manzara ortaya çıktı.

YÖREDEN HABER 31.05.2022 10:29:21 108 0
Verçenik Yaylasında Karlar kalkınca manzara ortaya çıktı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Verçenik Yaylasında 7 ay sonra yaylada Karlar kısmen kalkınca korkunç manzara ortaya çıktı.

Çamlıhemşin İlçe merkezine yaklaşık 60 km mesafede olan 2618 rakımlı Verçenik Yaylasında yaklaşık 2 ay süreyle hayvancılık yapılıyor.

7 aydır Kar nedeniyle yolların kapalı olduğu yaylayı ortaklar köyü kullanıyor. Araç trafiğine kar nedeniyle hala kapalı bulunan yaylaya “ne var ne yok” diye 4 saat yürüyüşle çıkan köy sakinlerinden Zeki Altun ve beraberindekiler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüler.

7 Adet Güneş panelinin rüzgâr nedeniyle yıkıldığını, evlere ayıların girdiğini gören Zeki Altuni, “7 ay üzerine buraya yaya olarak geldik. Yol trafiğe hala kapalı. Bir an önce açmak için çalışıyoruz. Bu süre için tedbirleri almamıza rağmen yaylada elektrik olarak kullandığımız güneş panellerinin yıkılması ve ardından da ayı veya ayıların 7 eve girerek ortalığı darmadağın etmesi bizi oldukça sıkıntıya soktu” dedi.

Altun, artık yapacak bir şey yok. Bir an önce yolları kardan temizleyip evlerimizi ve panellerimizi tekrar yapmaktan başka çaremiz yok” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI