Vekil Avcı Ayder’de

Son günlerde gündemden düşmeyen Dünyaca ünlü Ayder Yaylasında Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor.

YÖREDEN HABER 27.12.2022 12:41:52 41 0
Vekil Avcı Ayder’de

Son günlerde gündemden düşmeyen Dünyaca ünlü Ayder Yaylasında Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor.

Konuyla ilgili Bakan Kurum, Twitter hesabında'Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz paylaşımında bulunarak, şunları söyledi '.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Twitter'daki hesabından 'Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz. Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Doğal doku daha da ortaya çıkınca, yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak' Paylaşımında bulundu

MİLLETVEKİLİ MUHAMMED AVCI AYDER’DE

Bakan Kurum'un açıklamalarından sonra harekete geçen Rize Milletvekili Muhamed Avcı, Ayder esnafı ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.Esnafı ve vatandaşı dinledi.Hep birlikte çözüme çalışılacağını açıkaldı.

Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve İlçe Başkanı Ömer Altun’un da hazır bulunduğu istişarelerde İlçe Başkanı Altun şunları söyledi: “İnşallah geçmişten emanet aldığımızı dünyanın cenneti Ayderimizi geçmiş hikayesi olan öz hüviyetine kavuşturacağız. Bütün aslı olmayan manüpüle zihniyete algı peşinde olanlara rağmen sözde çevrecilere rağmen geçmiş hikayesine ve kimsenin haklı hukukuna zeval gelmeden başaracağız”

Milletvekili Muhammed Avcı, “Ayder koruma ve yenileme projesi kapsamında bugün Ayder’de vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ayder sakinlerimizin ve orada ticaretini devam ettiren tüm vatandaşlarımızın hukukunu korumaya devam edeceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI