VALİ'DEN YAZ KURSLARINA ZİYARET !

RİZE YAVAŞ YAVAŞ ORGANİK ÇAY'A GEÇİYOR !

YÖREDEN HABER 13.08.2013 20:11:11 20 0
VALİ




Rize Valisi Nurullah Çakır, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde devam etmekte olan yaz kurslarını ziyaret ederek yetkililer bilgiler aldı.

Vali Çakır ilk olarak, Anadolu Sigorta tarafından başlatılan “Bir Usta Bin Usta” projesi kapsamında, İlimizde; çay, bahçe ve meyve kültüründe yoğun olarak kullanılan sepetlere yönelik olarak açılan ‘Sepet Örücülüğü Kursu’nu ziyaret etti.

Gelişen teknoloji ile insanlığın talep ve ihtiyaçlarının da değiştiğini, bu nedenle bazı geleneksel el sanatlarının unutulmaya yüz tutabildiğini söyleyen Vali Çakır, ‘Bir Usta Bin Usta’ projesi kapsamında açılan kurslar sayesinde hem unutulmaya yüz tutmuş bu el sanatlarımıza, hem de ustalarına sahip çıkan Anadolu Sigortanın bu faaliyetlerini önemsediğimi ifade etti. Rize’de de proje kapsamında açılan sepet örücülüğü kursu için çözüm ortağı olan ve desteklerini esirgemeyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yetkililerine ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine de teşekkür etti.

Vali Çakır, ayrıca Rize ile bütünleşen çay da, organik tarım projeleri kapsamında yavaş yavaş bütün bölgelerde organik çay tarımına gidilmeye başlandığının altını çizerek; çay hasatı esnasında plastik sepetlerinin yerini, zaten mevcut olan ve organik materyallerle üretilen bu sepetlerin alacağına, ayrıca sepet örücülüğünün de bir sektör haline geleceğine inandığını ifade etti.
Sepet örücülüğü kursu kursiyerlerine çalışmalarında başarılar dileyen Vali Çakır, daha sonra ‘Resim Kursu’nu ziyaret ederek bir müddet kursiyerlerle sohbet ettikten sonra Kültür Merkezinden ayrıldı. 

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı