Vali Yazıcı'ya hayırlı olsun ziyaretleri

Rize Valiliği görevine atanan Ersin Yazıcı'ya hayırlı olsun ziyaretleri yapılıyor.

YÖREDEN HABER 4.06.2014 19:08:46 16 0
Vali Yazıcı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Vali Ersin Yazıcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Rektör Karaman, Vali Yazıcı’ya Recep Tayyip Erdoğan Üniversite’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi vererek Vali Yazıcı’nın Rize’ye atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni görevinde başarılar diledi.
Vali Ersin Yazıcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, marka şehirler gibi marka üniversitelerimizin de olmasını istiyoruz, ne zaman ihtiyacınız olursa her zaman yanınızdayım diye konuştu. 

VALİ YAZICI’YI RİZEM TURİZM DERNEĞİ ZİYARET ETTİ

Rizem Kültür ve Turizm Derneği başkan ve üyelerinden oluşan heyet Vali Yazıcı’yı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Kemal Zaimoğlu Rize’de Turistik tesis işletmecileri ile Turizm işi yapan firmalar birleşerek Rizem Kültür ve Turizm Derneğini kurduklarını ifade etti.

Zaimoğlu, son yıllarda artan turist sayısı ile birlikte turizme daha çok ağırlık vermeleri gerektiğini belirterek” Böyle bir dernek altında toplanarak kişisel ve bölgesel sorunlarımızı daha rahat çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Derneğin turizmi geliştirmeyi amaçladığı kadar Rize kültürüne de katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Zaimoğlu, “Rize esnafının, işadamlarının Rize’nin ve bölgemizin farklılığının farkına varmalarını sağlamak hedefimizdir. Bölgemiz, doğal güzellikleri ile eşsiz bir bölge. İnsanımızda bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Dernek yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, “Rize’nin turizmi hepimizin ortak konusu. El ele verip birlikte çalışacağız” dedi. Vali Yazıcı, bu süreçte Derneğimiz de kurumsal yapısıyla yer alırsa daha faydalı olacaktır. Hep beraber daha nitelikli ve kaliteli turizm ve hizmet sektörünü hayata geçireceğiz dedi. Vali Yazıcı, turizmde Rize her geçen gün gelişen başta kamu sektörü olmak üzere, devletimizin ve hükümetimizin ülke genelinde almış olduğu turizm politikaları; yerelde Valilik, İl Özel İdaresi, Belediyeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz birçok kurumla beraber yapılan çalışmalar, ama bir taraftan da özel sektörün özellikle alt yapısının geliştirilmesi hususunda vereceği gayretlerle biz önümüzdeki süreçte Rize’deki turizmin özellikle doğa, tarih, kültür ve doğaya dayalı sektörün daha hızlı gelişeceğini ümit ediyoruz, bekliyoruz dedi. Vali Yazıcı, ayrıca Rize turizminin istenilen seviyeye ulaşmasında koordinasyonun önemine vurgu yaparak, bu alanda tüm kuruluşların birlikte hareket ederek geleceğe yönelik plan ve projelerin oluşturulmasında birlikte karar alınmasının daha verimli olacağını söyledi. Dolayısıyla Rize Karadeniz için önemli bir turizm köşesidir, bu yüzden turizmin daha nitelikli olmasını istiyoruz. Gelen insanların burada daha uzun süreli kalmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için önemli adımlar atılıyor dedi. Vali Yazıcı konuşmasına şu şekilde devam etti: Rize birçok sektörde, birçok alanda önemli yatırımların ve çalışmaların yapıldığı bir kent olarak çalışmalarını sürdürüyor. Rize ilçeleri ile beraber gezip görmeye değer çok güzel turistik, kültürel ve doğal güzellikleri olan yerlere sahiptir. Özellikle Doğu Karadeniz’in özelliğinden dolayı sıcak iklimlerden bu bölgelere tatil yapma amacıyla gelen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Turizm sektörünün düzenli olarak birlikte hareket edebilmesi için hizmet içi eğitimlerle, değişik seminerlerle, kurslarla, yerine göre il dışı gezi ve incelemelerle özellikle de Kalkınma Ajansımızın özel sektöre ait turizm alt yapısının güçlendirilmesine dönük vereceği desteğin de deklarasyonunu ifade ederek; AB projecilik ve benzeri projeler hazırlama anlamındaki tecrübe ve deneyimlerinin güçlendirilmesi de sizin işleyiş ve çalışmalarınız arasında olması gerektiğini düşünüyorum dedi.

VALİ YAZICI’YA ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNDEN ZİYARET

Rize Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu ve beraberindeki heyet, Vali Ersin Yazıcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu ziyarette yaptığı konuşmada, “ Sayın Valim, tüm şehit aileleri ve yakınları adına yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. İlimize hoş geldiniz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı; ' Bugünlere gelinmesini sağlayan kahraman şehit ve gazilere şükranlarımı sunuyorum' dedi.


jANDARMA GENEL KOMUTANIMIZ VALİ YAZICI’YI ZİYARET ETTİ
  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Servet Yörük, Vali Ersin Yazıcı’ya Nezaket Ziyaretinde Bulundu
Vali Ersin Yazıcı’nın valilik önünde karşıladığı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Servet Yörük’e Jandarma Genel Komutanlığı Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Arif Çetin,   Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansaran eşlik etti. Vali Yazıcı’ya nezaket ziyaretinde bulunan Orgeneral Yörük, ziyareti sırasında ilk olarak Valilik şeref defterini imzaladı.   
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Ersin Yazıcı ile bir süre sohbet eden Orgeneral Sayın Yörük, Vali Yazıcı’ya görevinde başarılar diledi.
Orgeneral Sayın Yörük konuşmasında, Sayın valimiz de göreve yeni başladığı için 'kendisine hayırlı uğurlu olsun', o maksatla ziyaret ettik.  Bölgedeki çalışmaları denetlemek ve ziyaretlerde bulunmak için Rize'ye geldiğini belirterek, 'Bölgedeki arkadaşlarımızı ziyaret etmek ve ihtiyaçları yerinde görmek için Rize'ye geldik. Sizin şahsınızda bütün Rizelilere en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Ersin Yazıcı, kendisinin Rize'de göreve yeni başladığını belirterek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yörük’e Talip Kahraman El Sanatları Merkezinde hazırlanmış bir vazo hediye ederken, Orgeneral Sayın Yörük de Vali Yazıcı'ya Jandarma Genel Komutanlığı'nın armasının bulunduğu bir porselen tabak hediye etti.



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI