Vali Yazıcı Veda konuşması yaptı

Vali Ersin Yazıcı, bir veda mesajı yayımlayarak Rize'ye veda etti. Son Valiler Kararnamesi ile Balıkesir Valiliği'ne atanan Vali Ersin Yazıcı, 8 Haziran Çarşamba günü kentten ayrılıyor. Vali Yazıcı, ayrılış öncesinde bir veda mesajı y

YÖREDEN HABER 8.06.2016 07:52:28 12 0
Vali Yazıcı Veda konuşması yaptı
HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM
2014 yılının Haziran ayında Rize'ye geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, ' 2 Haziran 2014 günü büyük bir heyecan ve mutlulukla başladığım Rize Valiliği görevimden, 1 Haziran 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Balıkesir Valiliği'ne atanmam sebebiyle ayrılıyorum. Bütün içtenliğim ve samimiyetimle belirtmeliyim ki, 2 yıldır görev yaptığım Rize ili, gerek eşsiz doğası, tabiat güzellikleri, tarihi ve kültürel yapısı, sanata, kültüre, spora değer veren, çağdaş, modern, çalışkan, hoşgörülü, sevecen, sıcakkanlı, samimi insanlarıyla hafızamdan hiçbir zaman silinmeyecektir. Güzel vatanımızın ve Karadeniz'in '(1)incisi' Rize'de görev yapmanın mutluluğunu, sevincini ve gururunu ailemle birlikte her zaman şerefle taşıyacağım. Günümün 24 saatini hemşehrilerimizle beraber geçirdik. Onların dertleriyle hemhal olarak bu şehrin vizyonunu geliştirmeye gayret ettim. Rize'yi ve Rizelileri hiçbir zaman unutmayacağım. Şehrimizin gelişmesi ve insanımızın refahı için çalıştık. Birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ne kadar başarılı olduğumuzu halkımızın takdirine bırakıyorum. Rize Valisi olarak büyük bir onurla görev yaptığım süre içerisinde hakkıyla hizmet verme gayreti içerisinde olabilmenin mutluluğu ile buradan ayrılacağım. 'dedi.

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ ÖNCELİĞİMİZ
Geldiği günden beri Rize'de her kurum ve kuruluşa pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Yazıcı, ' Eğitim olmazsa olmaz önceliğimiz arasında yer aldı. Rize'de eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla devlet-vatandaş işbirliğiyle gerçekleştirilen projeler ile hizmet etmeyi ilke edindik. Çocuklarımızın sağlıklı ve eğitimli bir şekilde yetişmelerinde emeği geçen başta okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve zengin kültürü olan tüm Rizeli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Her türlü hizmetin en iyisine layık olan halkımızın, yeni atanan değerli meslektaşım Vali Erdoğan Bektaş Bey'in önderliğinde tüm çalışma ortaklarının üstün hizmet azim ve gayretleri ile daha iyi standart ve seviyede hizmetlere ulaşacaklarına inancım tamdır.' dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ BAŞARIYLA YÜRÜTÜLDÜ
Tüm Rizelilerle iyi bir iletişim içinde olmaya hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, ' Bu süreçte Şehit Aileleri, Gazilerimiz ve Yakınları ile Öksüz ve Yetimlere sürekli ilgi gösterilmiş ve destek sağlanmaya çalışılmıştır
.'dedi.

Sosyal sorumluluk projelerini başarıyla yürüten eşi Hanife Yazıcı'ya da teşekkür eden Vali Yazıcı, ' Kimsesizlerin kimsesi olma noktasında bana büyük destek olan eşime çok teşekkür ediyorum.' dedi.

KAPIM HERKESE AÇIK OLACAKTIR
Rize'de bulunduğu süre içerisinde önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vali Yazıcı, ' Rize hizmetkârlığım süresince benimle yakın çalıştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Rize'de bulunduğum 2 yıl süresince bu kente değer katan, hizmet etmeyi görev bilen, çalışmalarımda bana ve kamuya yardımcı olan tüm mesai arkadaşlarıma, Milletvekillerimize, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımıza, Yargı Mensuplarımıza, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına, Belediye Başkanlarımıza, Askeri Erkâna, İl Müdürlerimize, İl Genel Meclisi Üyelerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Meslek Odalarına, Muhtarlarımıza, Siyasi Partilerimizin Temsilcilerine, Özel Sektör Temsilcilerine, Yerel-Ulusal Yazılı ve Görsel Basın kuruluşlarında görev ifa eden basın mensuplarına, geleceğimiz gençlerimize, baş tacımız Gazilerimize ve Şehit yakınlarımıza ve tüm Rizeli hemşehrilerimize teşekkür ederim. Rize'de olduğu gibi Balıkesir Valiliğim sırasında da kapım herkese ve bir Rizeli olarak gelecek tüm Rizelilere daima açık olacaktır.'dedi.

ÇOK ÖNEMLİ DOSTLUKLAR KURDUM
Halka hizmet etmenin Devlet Teşkilatının, görevlilerin, temsil edenlerin ana görevi olduğunu belirten Vali Yazıcı, ' Bundan sonraki görevlerimizde insanlıkla ilgili ne yapılması gerekiyorsa bize ihtiyaç duyulduğunda sonuna kadar hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada sadece görev icra etmedim, çok önemli dostluklar kurdum. Nerede Rize ismi geçerse bu şehrin tanıtımı ve gelişmesi için enerjimi harcayacağımın sözünü veriyorum. Bu onurlu, şerefli görevi 2 yıl yapma fırsatını bana veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız olmak üzere, Bakanlarımıza ve tüm Devlet büyüklerimize, tüm Rizeli hemşehrilerime arz-ı veda ederim. Rize'de hoş bir seda bırakmış olma temennisiyle; tüm vatandaşlarımıza varsa hakkımı helal ediyor, onlardan da bana olan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı