Vali Yazıcı ve RTEÜ Rektörü Karaman Pazar'da

Vali Ersin Yazıcı okul ziyaretlerine Pazar Vali Erdal Ata İlk/Ortaokulu ile devam etti.

YÖREDEN HABER 29.03.2016 17:46:00 114 0
Vali Yazıcı ve RTEÜ Rektörü Karaman Pazar
Hem Kütüphaneler Haftası hem de RENK Projesi kapsamında Pazar Vali Erdal Ata İlk/Ortaokuluna ziyarette bulunan Vali Yazıcı'ya Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kütüphane Daire Başkanı Nagihan Kaynak, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ile Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene eşlik etti.

Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından geçen yıl yaptırılan kütüphanede kitap okuma etkinliğine katıldılar.



Vali Ersin Yazıcı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman daha sonra RENK Projesi kapsamında okulda en çok kitap okuyan öğrencilere de hediyeler verdi.

BAŞARI HİKÂYESİNİ YAZMAYA DEVAM EDİN
Öğretmenlerle bir araya gelen ve Vali Erdal Ata İlk/Ortaokulunun ilin en istikrarlı okullarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, 'Bugün Vali Erdal Ata İlk/Ortaokulumuzu ziyaret etme fırsatı bulduk, siz değerli öğretmen arkadaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutluyum. Sizlerin gayretlerinizi biliyorum. Rize'de gözle görülür bir başarı grafiği yakaladığınızı görmekten memnunum. Tüm fedakârlıklarınız için teşekkür ediyorum. Sizin vermiş olduğunuz bu emekler, sizin yapmış olduğunuz çalışmalar çok önemli. Tabii eğitim sadece okul idaresinin, öğretmenlerin görevi değil. Veliler, öğrenciler, öğretmenler, okul aile birlikleri, okul idareleri tüm toplum bu işten sorumlu olmalıdır. Sizin yaptığınız bir başarı hikâyesidir. Bu başarı hikâyesini yazmaya devam edin. Öğretmenlerimize inanıyor ve güveniyorum. Birlikte el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bu vesile ile görevinizde tekrar başarılar diliyorum ' dedi.

Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

EN İYİ DOST KİTAPTIR
Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, 'Kitaplarla bir kez tanıştığımız zaman, bir ömür dostumuzdur bizim artık. Diğer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaştır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Seni asla sırtından vurmaz. Yalan söylemez ve seni üzmez. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için özel zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar ' dedi.

BU MESLEK FEDAKÂRLIK GEREKTİRİYOR

Öğrencilerden gelen sorular üzerine Valilik mesleğinden söz eden Vali Yazıcı, 'Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır' dedi.
Valilik Makamına kadar uzanan süreci de öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, ' Üniversite döneminde hem çalışıp, hem okudum. Ciddi bir deneyimdi benim için. Üniversite yıllarımda da kendime göre hedefler belirledim. Bu meslek fedakârlık gerektiriyor. Mesai saati gözetmeksizin çalışmalısınız. Bizler, yasalarla belirlenen kurallar ve programlara uygun olarak halkımıza hizmet ederiz. Devlet kurumlarının uyumlu ve ahenkli bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi bulunuyor 'şeklinde ifade etti.

Öğrencilerle bir süre daha sohbet ederek onların istek sorun talep ve memnuniyetini dinleyen Vali Ersin Yazıcı'ya, öğrenciler ziyaretlerinden dolayı sevindiklerini ve mutlu olduklarını söylediler. 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı