Vali Yazıcı Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte buluştu

Rize Emniyet Müdürlüğünce Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna Rize'de yemek düzenlendi.

YÖREDEN HABER 9.04.2016 08:19:41 17 0
Vali Yazıcı Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte buluştu
Vali Ersin Yazıcı, '10 Nisan Polis Haftası' etkinlikleri çerçevesinde şehit aileleri ile emekli polis ve aileleri onuruna verilen yemeğe katıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğü Fener Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe, Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Genel meclis Başkanı Mehmet Kazancı, polis memurları, şehit aileleri, emekli polis ve aileleri katıldı.

KUTSAL EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Yemekten önce bir açılış konuşması yapan İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı; ' Polis haftamızı kutlarken şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyoruz. Ben bu güzel buluşmaya katıldığınız ve şehitlerimizin kutsal emanetlerine sahip çıktığımızı gösterme fırsatını bizlere verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, teşrifleriyle bizi onurlandıran başta Valimize ve tüm protokol üyelerimize şükranlarımı sunuyorum' dedi.
Yemeğe katılan şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve gazi yakınlarıyla tek tek ilgilenen Vali Yazıcı, şehit ve gazi yakınlarıyla bir arada bulunmaktan son derece memnun olduğunu ifade etti.

ONLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı konuşmada; ' Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat fedakârca görev yapan teşkilatın mensuplarına, onlara desteklerinden dolayı eşlerine ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Polis haftası nedeniyle yapılan bu organizasyonda şehitlerimizin yakınlarıyla bir araya geldik. İnsanlığın fedakârlıklarının en büyüğü candır, inandığı değerler uğruna canını ortaya koymaktır. Can, ancak vatan için, millet için, devlet için, bayrak için ve bu değerlerin yaşaması için feda edilirse anlamlıdır. Her sene şehit ve gazilerimizi anmaya, onları bu etkinliklerle anarak, teşekkür etmeye devam edeceğiz. Onlara çok şey borçluyuz. Onların bize emaneti olan bu millete, bu devlete, şehit yakınlarına, onların kardeşlerine, çocuklarına, anne babalarına sahip çıkmak da bizim devlet olarak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu vesileyle terörü ve tüm destekçilerini lanetliyor, ülkesi ve milleti için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, yakınlarına sabır ve metanet, gazilere de uzun ömür ve mutluluk diliyorum 'dedi.

SÜRPRİZ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Vali Ersin Yazıcı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine geçici görevle giden Rize Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarını da telefonla arayarak sürpriz yaptı.

Güvenlik güçlerinin terörle mücadele konusunda büyük çabalar gösterdiklerini, büyük fedakârlıklar yaptıklarının altını çizen Vali Yazıcı,' Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında önemli bir hizmeti yerine getiriyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.Kalbimiz sizlerle. Dualarımız sizlerle 'dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine ve vazife malulü teşkilat mensuplarına verilen yemek, şehitler adına okunan dua'nın ardından sona erdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Fener Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe katılan şehit yakınları ve gaziler, 'Bizleri her zaman olduğu gibi, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü kapsamında da unutmayan Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere İl Emniyet Müdürümüz Adem Çakıcı ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz' diyerek duygularını dile getirdiler. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı