Vali Yazıcı Minik Yazarlarla birarada

Merkez Hüseyin Yardımcı İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri Vali Yazıcı'yı ziyaret etti. Öğrenciler büyük başarı göstererek yazdıkları 'Tırtıldan Kelebeğe' isimli oyun, öykü ve şiir'den oluşan kitaplarını Vali Ersin Yazıcı'ya

YÖREDEN HABER 25.04.2016 19:48:59 24 0
Vali Yazıcı Minik Yazarlarla birarada
Sınıfı temsilen kitabı tanıtmak için Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret eden öğrenciler Şevval Güzel, Hüdanur Topçu, Sunay Ceren Derekaya, Elif Sena Yavuz, Batu Kağan Yazıcı 'Tırtıldan Kelebeğe' adlı kitabı imzalayıp Vali Yazıcı'ya hediye ettiler. 

Konu hakkında bilgi veren 4-A Sınıf Öğretmeni Enes Süküt, 'Hüseyin Yardımcı İlkokulu 4-A sınıfı öğrencilerinin kendilerinin oluşturduğu, kendi ağızlarından yüreklerinden dökülen öyküleri, şiirleri kâğıda döktük. Bu kitap bir öğrencinin hayal gücünün sınırlarının nereye ulaşacağını bize gösteriyor. Genel olarak bu kitap bizim için çok özel ve anlamlı bir çalışma oldu. Minik öğrencilerimizin kâğıda döktükleri eserleri 'Tırtıldan Kelebeğe' adlı bir kitap oluşturduk' dedi.

Minik yazarları ağırlayan Vali Yazıcı, minik yazarlarla bir arada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

Okul Müdürü Yüksel Canbaz ve Sınıf Öğretmeni Enes Süküt ile birlikte kabul ettiği öğrencileri tebrik eden Vali Yazıcı, ' Bugün Sizleri burada görmekten son derece mutlu oldum. Yapmış olduğunuz çalışmanın burada güzel sonucunu görmek beni çok mutlu etti. Çok güzel bir eser olmuş. Bol bol okuyarak ve yazarak bu yeteneğinizi daha da geliştireceksiniz. Okumaya her zamankinden daha fazla vakit ayırın. Kitap okumayan veya çok az okuyan birinin yazabileceği çok az şey olur. Kitap okuyan insanlar, okumayanlara göre her zaman bir adım öndedir. Duygularımızı kâğıda dökebilmek için gerekli bütün donanımları çok kitap okuyarak kazanabileceğimizi görmekteyiz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Başta öğretmenleriniz olmak üzere, yönetici arkadaşlarımızı ve bu çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' ifadelerini kullandı.

Ziyarette öğrenciler tarafından hazırlanan proje ile oluşturulan kitabı dikkatle inceleyen Vali Yazıcı, 'RENK Projesi çocuklarımızın hayal gücü, yaratıcılık, yetenek ve potansiyellerinin ortaya çıkması için çocuklarımıza sunulmuş bir fırsattır. Öğrencilerimizin okuma ve yazma alışkanlığı kazanmasına yönelik bu projeye emek verenleri tebrik ediyorum. RENK Projesi'nin ilimize, okullarımıza, öğrencilerimize önemli katkıları oluyor 'dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı yine öğrencileri bu başarıları nedeniyle teker teker kutlarken, öğrencilerin hepsine birer kitap hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı