Vali Yazıcı ' Eğitimde Başarının Temel Faktörü Öğretmendir'

Vali Yazıcı, 'Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için başarılı oluyorlar ' diye konuştu.

YÖREDEN HABER 27.04.2016 07:43:13 33 0
Vali Yazıcı
ali Ersin Yazıcı Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Vali Yazıcı Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gelişinde Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Okul Müdürü Metin Sandıkçı ve okul idarecileri tarafından karşılandı.

Vali Ersin Yazıcı okulun faaliyetleri ve RENK Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında öğretmenler ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

TAKİP VE DENETİME DEVAM EDİYORUM
Düzenli olarak okulları ziyaret ettiğini ve öğrencilerin kitap okuma saatine aktif olarak katıldığını söyleyen Vali Ersin Yazıcı, 'Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerekiyordu. Hedefimiz ve amacımız o. Bu amacı gerçekleştirmek içinde vali olarak takip ve denetime devam edeceğim' dedi.

EĞİTİMDE BAŞARININ TEMEL FAKTÖRÜ ÖĞRETMENDİR
Ülkelerin kalkınmasının ancak eğitimde sağladığı başarıyla mümkün olabileceğine işaret eden Vali Ersin Yazıcı, 'Eğitimde başarının temel faktörü öğretmendir. Sizin ne kadar değerli bir iş yürüttüğünüzü çok iyi biliyorum. Gözlemlediğim kadarı ile çok güzel de bir ortamınız var. Sizlerin bu gayreti yıllar sonra ülkemize daha büyük bir hizmet olarak geri dönecektir. Yetiştirdiğiniz öğrenciler ülkemizin dört bir yanında çok güzel yerlerde olacak ve çok iyi hizmetler vereceklerdir 'dedi.

KİTAP OKUMA SAATİ
Toplantı sonrası Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Okul Müdürü Metin Sandıkçı ve okul idarecileri RENK Projesi kapsamında öğrencilerle birlikte kitap okuyarak, sohbet etti.
Öğrencilere gerek eğitim, gerek mesleki gerekse özel hayatındaki başarılarından, deneyim ve tecrübelerinden bahseden Vali Yazıcı, tüm öğrencilere hayatları boyunca başarı dileğinde bulundu.

HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN
Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Hedefinizde ne varsa onu gerçekleştirmek sizin elinizde. Çok çalışıp gayret ederseniz başarırsınız. Çalışan bir öğrenci için başarılamayacak bir iş yok. Hepinize üstün başarılar diliyorum. Hedeflerinizi yüksek tutun. Yüksek tutuğunuz hedeflere bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayretli çalışmayla devam edin ' diye konuştu.

BU OKULLARA TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR
Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, Rize'nin meslek liseleri ve mesleki eğitim açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Meslek liselerinin sektörlere büyük katkı sağladığını belirten Vali Yazıcı, 'Meslek lisesi mezunları hemen iş buluyor. Eğitimine devam etmek isteyenler yüksekokulda eğitimlerini sürdürüyor. Ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye'nin ihtiyacı var ' dedi.

HAYAT BİR MARATONDUR
Öğrencilerin geleceklerini nasıl tasarlayacaklarına ilişkin ipuçları veren Vali Yazıcı, ' Bu okul, hem ülkemiz hem de Rize için çok önemli. Sanayi ve üretim kademelerinin ara elemana talebi yüksek. Türk denizcilik filosu ve Türk tersanelerindeki gemi ve deniz taşıtları üretimi her geçen gün artmasına rağmen yetişmiş insan gücümüz bu talebi karşılayamıyor. Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sektörün beklediği insan gücünü yetiştiriyor, yetiştirmeye de devam edecek. Hayat bir maratondur ve koşmaya hazır olmak lazım. Bunun için bilgi ve kültür eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Bu meslekte başarı ancak eğitimle gelir ' şeklinde konuştu.
Eğitime verdiği desteği her fırsatta dile getiren Vali Yazıcı, bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde eğitim alanındaki çalışmaların titizlikle devam edeceğini sözlerine ekledi.

GEMİ ÖĞRENCİLERİNE SİMÜLATÖR DESTEĞİ
Vali Ersin Yazıcı, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hayata geçen üç atölyenin açılışını da yaptı.
Okul bünyesinde yeni oluşturulan Gemi Elektrik ve Elektroniği Laboratuvarı, Yangın Eğitim Merkezi, Simülatör Laboratuvarı ve 7/24 Kitap Büfe ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, buralarda yetişen gençlerimizin ileride çok iyi noktalara geleceğine olan inancım tamdır dedi.

BÜYÜK ÖLÇÜDE KATKI SAĞLAYACAKTIR
Türkiye'nin denizci bir ülke olabilmesi için tüm potansiyellere sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, 'Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. İşte bu gençlerimiz birikimleriyle, alana yönelik kendilerini geliştirerek o hayalini kurduğumuz denizci milleti oluşturabileceklerdir. Bu okulumuzda açılan bölümler, şu an eğitime açtığımız uygulamalı atölyelerimiz ve bu çalışmalar ekonomik hayata büyük ölçüde katkı sağlayacaktır ' dedi.
Vali Yazıcı, 'Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için başarılı oluyorlar ' diye konuştu.

EĞİTİME YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR
Eğitimde ileri teknolojik talepleri dahi karşıladıklarını ifade eden Vali Yazıcı, 'Yeni açılan bu birimlerimiz, okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerine hayırlı olsun diliyorum. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır, gençlerimiz ise geleceğimizin teminatıdır. Onların eğitimi önceliğimizdir. Kazandığını yine bu ülkenin yarınları için eğitime yatıran Rizeli Hayırsever Yardımcı ailesine de böyle bir güzel okul yaptırmalarından ötürü bir kez daha huzurlarınızda tebrik ediyorum' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı