Vali Kemal Çeber Maviyemiş Dağıtım Törenine Katıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “DOKAP Bölgesinde “Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında düzenlenen maviyemiş fidanı dağıtım törenine katıld?

YÖREDEN HABER 11.07.2021 09:24:24 38 0
Vali Kemal Çeber Maviyemiş Dağıtım Törenine Katıldı.

Rize Valisi Kemal Çeber Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “DOKAP Bölgesinde “Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında düzenlenen maviyemiş fidanı dağıtım törenine katıldı.

Rize ili Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) arasında imzalanan protokol ile yürütülen “DOKAP Bölgesinde “Tıbbı ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında bahçe tesis edilecek 49 üreticiye toplam 9 bin 800 adet maviyemiş fidanı düzenlenen törenle dağıtıldı.

Rize Türkiye’de üretilen maviyemişin % 15’ini karşılamakta olup üretiminde 3. Sırada yer almaktadır. Maviyemiş projeleri kapsamında bugüne kadar toplam 311 dekar alanda bahçe tesis edilmiş 2020 yılında 200 ton ürün elde edilmiştir. Gerçekleşen dağıtım töreni sayesinde tesisi yapılacak olan 49 dekar daha maviyemiş bahçesi ile birlikte ilimizde maviyemiş üretimi 360 dekara yükselecektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI