Vali Kemal Çeber Hemşin'de

Vali Çeber, “Hemşin’in Turizm Potansiyelini Değerlendirmeliyiz”

YÖREDEN HABER 20.08.2022 08:55:09 28 0
Vali Kemal Çeber Hemşin

Hemşin ilçesini ziyaret eden Rize Valisi Kemal Çeber, Hemşin’in kendine özgü tarihi ve coğrafi güzelliklerini ilimiz turizm ekonomisine kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Vali Kemal Çeber, Hemşin ilçesinde incelemeler ve ziyaretlerde bulundu. Vali Çeber, ilk olarak doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan Akyamaç Şelalesi Tabiat Parkını gezerek incelemelerde bulundu. Yürüyüş yolunu gezerek devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Hemşin ilçe merkezinde çalışmaları devam eden sosyal tesiste inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çeber, Hemşin'in kendine özgü coğrafi ve tarihi güzellikleriyle Rize'nin turizm destinasyonunda önemli bir yerinin olduğunu, yapılan çalışmalar ve projelerle bu güzelliklerin Rize turizmine kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Vali Çeber, çaydan sonra Rize’nin en önemli gelir kaynağı olarak turizmin geldiğini belirterek, “Rize’miz coğrafi ve tarihi güzellikleriyle 4 mevsim ayrı güzellikleri içerisinde barındıran bir ildir. Bu güzelliklerin ilimiz ekonomisine kazandırılmasını çok önemsemekteyiz. Yapılan yatırım ve çalışmalarla da bunu hedeflemekteyiz. Özellikle havalimanı projemizin bitmesiyle birlikte turizmde büyük bir ivme kazanacağımıza inanmamaktayız. Havalimanının ulaşılabilirliği kolaylaştıracağını da göz önüne alınca bu durumun turizm faaliyetlerini etkileyeceğini, dolayısıyla ilimizdeki turizm faaliyetlerini ve çeşitliğini artırmanın da önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu anlamda Hemşin ilçemizde ki yapılan çalışmaları yerinde inceledik” dedi.

Vali Çeber’e ziyaret ve incelemelerde eşi Neslihan Ayna Çeber, Vali Yardımcısı Sedat Sezik, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ve Milli Parklar Bölge Müdür Cüneyt Aloğlu eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI