VALİ DOĞANAY, HEDİYELİK EŞYA ÜRETEN ZİHİNSEL ENGELLİ KARDEŞLERİ TEBRİK ETTİ

Ardanuç Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 28.03.2018 13:06:49 15 0
VALİ DOĞANAY, HEDİYELİK EŞYA ÜRETEN ZİHİNSEL ENGELLİ KARDEŞLERİ TEBRİK ETTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Ardanuç Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Vali Doğanay, Ardanuç Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül İstanbullu ile dernek üyelerini makamında kabulünde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doğanay, Artvin Valiliği olarak engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek, onların daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerine yardımcı olmanın gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Samimi ve sıcak bir ortamda bir süre engellilerle sohbet eden Doğanay, hediyelik eşya üretmelerinden dolayı kendilerini tebrik ederek, gurur duyduğunu kaydetti.

İstanbullu ise derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Doğanay'a bilgi verdi.

-Hediyelik eşya üretiyorlar

İŞKUR’un sağladığı 108 bin liralık proje desteğiyle 11 zihinsel engelliye “Bana şans verin turistik hediyelik eşya” kursu açtıklarını belirten İstanbullu, “Ardanuç Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile İŞKUR desteğiyle 6 Kasım 2017 tarihinde zihinsel engeli kardeşlerimize yönelik olarak hediyelik eşya yapımı kursu açtık. 11 zihinsel engelli kardeşimiz kursta usta öğreticimizin verdiği eğitimlerle eva ve keçeden magnet, kitap ayracı, takı, boncuk gibi çeşitli hediyelik eşya üretmeye başladılar. İŞKUR destekli kursumuza katılan engelli kardeşlerimiz günlük 25 lira ücret alıyorlar. Kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyorlar hem de ürettikleri ürünlerin satışından para kazanacaklar. Aynı zamanda engelli kardeşlerimiz kursta güzel vakit geçiriyorlar” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda zihinsel engelli Esra Karahan, dernek adına kursta arkadaşlarıyla birlikte ürettikleri tespih, kitap ayracı, anahtarlık ile magnet hediye etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI