Vali ÇEBER Pazar'da

Rize Valisi Kemal Çeber, Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi” sınıfında incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 12.03.2022 15:54:41 37 0
Vali ÇEBER Pazar

Vali Çeber, gerçekleştirmiş olduğu ziyarette okulda incelemelerde bulunarak okul idarecileri ve öğretmenlerden okulun fiziki yapısı ve eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Okul bünyesinde kurulan “Bağımlılıklardan Arınma Atölyesi” sınıfını gezerek atölyede yer alan oyunları öğrencilerle birlikte oynadı.

Vali Kemal Çeber incelemeleri sonrası yapmış olduğu değerlendirmede, “Bağımlılık denilince, akla ilk madde bağımlılığı geliyor. Fakat günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte başta gençlerimiz olmak üzere toplumda teknoloji, sosyal medya ve internet oyun bağımlılığının gittikçe arttığını görmekteyiz. Fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak olumsuz etkileri çok fazla olan dijital bağımlılıktan kurtulma anlamında okulumuz çok güzel bir çalışmaya imza atmış.

Teknolojik gelişmeler günümüz dünyasını şekillendiren en önemli etkenlerdendir. Özellikle gençlerimizin dijital bağımlıkla birlikte gerçek dünyadan koptuklarını ve sosyal yaşamlarının olumsuz etkilendiklerini görmekteyiz. İşte tamda bu noktada teknolojik gelişmeleri hayatımızı kolaylaştıracak ve gelişimimize katkı sunacak şekilde kullanırken, bunun yanında sosyal hayattan kopmayarak bağımlı olmamak için yapılan bu tür çalışmaları çok önemsemekteyiz. Bu tür projelerin yaygınlaştırılması için imkanlar dahilinde her türlü desteği vermeye hazırız. Toplumların geleceğini etkileyen bağımlılıkların ortadan kaldırılması ve toplum sağlığının korunması için tüm kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Vali Çeber’e ziyaret ve incelemelerinde Pazar Kaymakamı Mustafa Akın’da eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI