Vali Çeber, "Orman Vatandır Çanakkale Ruhu" Belgeselini İzledi

Vali Kemal Çeber, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle hazırlanan “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” belgeselini izledi.

YÖREDEN HABER 26.03.2022 12:07:37 34 0
Vali Çeber, "Orman Vatandır Çanakkale Ruhu" Belgeselini İzledi

Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı, Sedat Sezik ve kurum müdürleri eşlik etti.

'Orman Vatandır- Çanakkale Ruhu' sinematik belgesel filminde; Orman Teşkilatının orman yangınları ile mücadelesi Çanakkale ruhuna paralel olarak anlatılmaktadır. Belgesel filmde 1994 yılında Gelibolu Yarımadasında meydana gelen orman yangınında şehit düşen orman şehidim Talat Göktepe'nin alevlere karşı verdiği mücadele konu edilmektedir. Vatan ve orman sevgisini konu edinen 71 dakikalık belgesel film izleyenler tarafından tam not aldı.

Vali Kemal Çeber, filmde herkes için vatan sevgisine dair önemli mesajlar bulunduğunu ifade ederek, “Çanakkale Savaşı'nda şehit olan ecdadımızın canları pahasına koruyarak bizlere teslim ettikleri vatan topraklarının yeşil örtüsünü korumak için ormancılarımızın yangınlara karşı aynı mücadeleyi verdiğini görmekteyiz. Ormanlarımızı yangınlara karşı savunan ve koruyan ormancılarımızın mücadele hikâyelerinin, Çanakkale Savaşında ecdadımızın eşsiz kahramanlıklarıyla özdeşleştirildiği filmde son derece önemli mesajlar var. Bu ülkenin toprakları ve ormanları için canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi saygı-rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI