Vali Çeber, Fındıklı İlçemizde İncelemelerde Bulunarak Açılışlar Gerçekleştirdi

Rize Valisi Kemal Çeber, Fındıklı programında çeşitli açılışlara katılarak, ziyaret ve incelemelerde bulundu

YÖREDEN HABER 7.06.2022 15:55:47 50 0
Vali Çeber, Fındıklı İlçemizde İncelemelerde Bulunarak Açılışlar Gerçekleştirdi

Fındıklı İlçe Halk Kütüphanesi Açılışı

Vali Çeber, Fındıklı programı kapsamında ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilerek hizmete açılan Fındıklı İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Yenileme çalışmaları sonrası son derece modern bir halk kütüphanesinin Fındıklı’ya kazandırıldığına dikkat çeken Vali Çeber, içerisinde 8 bin kitabın yer aldığı Fındıklı İlçe Halk Kütüphanesi'nde okuma odalarının yanı sıra; satranç aktivasyonları, bilgisayar odası, grup çalışma odası ile 0-6 yaş grubu çocuk oyun alanının bulunduğunu ifade etti.

Kütüphanelerin ve kitap okumanın önemine değinen Vali Çeber, 'Kitap okumanın zamanı yaşı mekanı yoktur. 7'den 70'e herkes kitap okumalıdır. Kitap okumak öncelikle düşünceyi besleyen en önemli unsurlar içerisinde gelir. Milli Eğitim Bakanlığı'mızın tüm Türkiye genelinde başlattığı ve bizimde çok önemsediğimiz “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Rize’deki bütün okullarımızın kütüphanelerini tamamlayarak açmıştık. Bugünde çok güzel bir kütüphanemizin yenileme çalışmaları sonrası açılışını gerçekleştirdik. Bu mekanları boş bırakmamalıyız. Kitap okumak hayatımızın bir parçası olmalı” dedi.

Ahmet Şahinler Anaokulu Bahçe Ve Oyun Parkının Açılışı

Kütüphane açılışının ardından Fındıklı'da yenileme çalışmaları tamamlanan Ahmet Şahinler Anaokulu bahçe ve oyun parkının açılış törenine katılan Vali Kemal Çeber Öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ile karşılanandı. Ok bahçesi ve oyun parkını gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Çeber, Atmacalarım diye hitap ettiği öğrencileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Çeber,“ En büyük mutluluk kaynağımız çocuklarımızdır. Onların iyi yetişmesi, doya doya oynayıp çocukluklarını yaşamaları adına yapılan bu tür alanları çok önemsiyoruz” dedi.

Fındıklı İlçe Stadında İnceleme

Fındıklıdaki ziyaretlerine devam eden Vali Çeber’in sonraki durağı Fındıklı İlçe Stadyumu oldu. Vali Kemal Çeber, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ilimizde yaşanan afetten zarar görerek kullanılmaz hale gelen Fındıklı İlçe Stadının saha, zemin, tribün ve soyunma odalarında yapılan yenileme çalışmalarını inceledi. Vali Çeber, Fındıklı Kaymakamı Eyup Gürdal, Gençlik ve spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ile stadı gezerek yapılan imalatlarla ilgili bilgiler aldı. Yenilenerek Fındıklı halkının hizmetine sunulan futbol sahasının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Gençlik Merkezi Ziyareti

Fındıklı Gençlik Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Vali Kemal Çeber, Kursları gezerek gençlerle sohbet etti. Gençlik merkezindeki faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Sanatsal ve kültürel pek çok faaliyetin gerçekleştirildiği gençlik merkezlerinin önemine değinen Vali Çeber, gençlerin sosyalleşerek, sanatsal, kültürel ve spor alanında kendilerini geliştirmeleri adına güzel imkanların sağlandığına dikkat çekti.

Fındıklı Gençlik Kamp Merkezi ve Meci Tarım Parkı Ziyaretleri

Vali Kemal Çeber son olarak Fındıklı Gençlik Kampı ile ata tohumlarının yetiştirilip fide haline getirildiği Meci Tarım Parkı'nı ziyaret ederek incelmelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çeber’e Fındıklı programında; eşi Neslihan Ayan Çeber, Fındıklı Kaymakamı Eyüp Gürdal, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Milli Eğitim İl Müdürü Engin Emen, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdar, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürhan Yıldız Eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI