Vali Çeber, Çay Çarşısında İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Merkezde yapımında sona gelinen Çay Çarşısını ziyaret ederek projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

YÖREDEN HABER 8.04.2022 13:25:07 50 0
Vali Çeber, Çay Çarşısında İncelemelerde Bulundu

Vali Çeber, Çay Çarşısının içerisinde yer alan çay satış reyonları, yöresel ürünlerin satılacağı dükkanlar, restoran ve değirmeni gezdi. İnce işçiliklerinin devam ettiği çay çarşısında çay dikimi gerçekleştiren ekibe yardım ederek, beraber çay fidanı dikti.

Vali Çeber, Çay Çarşısının Rize'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, içerisinde ki çayın serüvenin anlatıldığı sinema salonu, çay evleri, satış reyonları ile birlikte Rize bezi, bakır işlemeciliği, yöresel yemekler gibi yerlerle bir sosyal yaşam alanı niteliği taşıyacağı vurgulandı.

Rize’ye özgün son derece güzel bir projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Çeber, “Çay Çarşısı Rize için son derce önemli ve güzel bir sosyal yaşam alanını olacak. Çay bardağının yanı sıra etrafında ki sosyal donatı alanları ve satış reyonları yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı olacaktır” dedi.

Vali Çeber’e Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve yetkililer eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI