Vali Çeber, Çay Alımı Yaptı

Rize Valisi Kemal Çeber, beraberinde Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile birlikte ÇAYKUR Felenksu Çay Alım Yerini ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 3.08.2022 13:17:16 80 0
Vali Çeber, Çay Alımı Yaptı

RİZE-Çay müstahsilleriyle çay sezonu hakkında sohbet eden Vali Çeber, zahmet ve emek gerektiren çay üretiminde tüm üreticilerin bol ve bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Vali Çeber, alım yerinde üreticilerin topladıkları çayları inceledi. Çay satan vatandaşlara yardım etti. Görevli çay eksperiyle birlikte çay alımı yaptı. Çayın Rize için önemine değinen Vali Çeber, zorlu coğrafi şartlar altında üreticililerimizin emekleriyle soflarımıza gelen çayın sofralarımızda ve kültürümüzde ayrı bir yerinin olduğunu ifade etti.

Vali Çeber ve berberindekiler ÇAYKUR Felenksu Çay Alım Yerinin ardından Cumhuriyet Çay Fabrikasını ziyaret ettiler. Fabrikayı gezen Vali Çeber, ilgililerden çay üretim aşamaları hakkında bilgi aldı.
Vali Çeber, milli içeceğimiz olan aynı zamanda bölgemizin temel geçim kaynağı olan çayın bahçeden tüketiciye ulaştırılmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm ÇAYKUR çalışanlarını tebrik etti.

Vali Çeber ve beraberindekiler son olarak Çaykur Çay Satış Mağazasını ziyaret ederek ürünleri inceledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI