Vali çakır'dan engellilere özel asansör !

Sırada Diğer Kamu kurum ve kuruluşlarda !

YÖREDEN HABER 16.08.2013 20:57:57 9 0
Vali çakır




5378 sayılı Engelliler Hakkındaki Kanun ile ‘Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, yol, kaldırım, yaya geçidi, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile umuma açık hizmet veren her türlü yapılar engelli vatandaşlarımızın erişebilirliğine uygun hale getirilmesine’ istenilmekte. İlgili Kanun’da ki hüküm gereği; beş kattan oluşan ve birçok resmî kurumun hizmet verdiği Rize Hükümet Konağının her iki bloğunda da birer yeni asansör hizmete girdi.

Tek asansörle hizmet veren Hükümet Konağında, bu asansörü kullanmak zorunda kalan özellikle engelli ve yaşlılar, işlerini yapabilmek ve katlara ulaşabilmek için zorluklar yaşıyordu. Rize Valiliğince projelendirilen iki yeni asansörün hizmete girmesiyle bundan sonra vatandaşlarımız da daha rahat hizmet alabilecek.

Tekerlekli sandalyesi ile Hükümet Konağına gelen Dursun Küçükkazdal isimli vatandaşın, ilgili birime intikali esnasında kendisine refakat ederek yardımcı olan Rize Valisi Nurullah Çakır, bu esnada yaptığı değerlendirmede; 'Hükümet Konağına gelenler arasında yaşlı ve engelli vatandaşlarımızda var. Bu kişiler, merdivenleri kullanarak üst katlara çıkmakta zorluk çekiyorlardı. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak, engelsiz bir ortam oluşturmak için Hükümet Konağımızın her iki bloğunda birer yeni asansörü hizmete sunduk. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait hizmet binalarında da bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir. Bizler bu durumu, yasal bir sorumluluktan ziyade vicdani sorumluluk çerçevesinde ele alıyoruz” şeklinde konuştu.   

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı