Vali Çakır Yaşlılar Haftasında ziyaret etti

Seher Nine 'Bu dünya çok fani, Allah ahretimizi iyi eylesin inşallah. Osteoporoz hastasıydım. Şimdi de Parkinson hastası oldum. Bir elim çok titriyor. Şifa Allah’tan. Allah’ın dediği olur'.

YÖREDEN HABER 17.03.2014 07:55:03 14 0
Vali Çakır Yaşlılar Haftasında ziyaret etti
Bayram Ali Kavalcı

Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan, “Yaşlılara Saygı haftası” kapsamında Çarşı Mahallesi Hafızosman sitesinde oturan ve uzun yıllar iki bastonla yaşayan Osteoporoz hastası Seher Mete Kavalcı’yı (88) ziyaret ettiler.

Vali Çakır’ın Seher nineyi ziyaretine, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen’de eşlik etti.

 Aynı zamanda, Yeşilay Rize Temsilcisi, gazeteci-yazar B. Ali Kavalcı’nın annesi olan Seher Mete Kavalcı, “Benim hatırımı sayarak eşinizle ziyaretime geldiniz. Allah’ta sizin hatırınızı saysın. Duamı aldınız. Ben ve akranlarım artık hayatın sonuna geldik. Allah iman selameti versin. Allah sana, eşin Cemile hanımdan bin kere razı olsun. Senide onu da çok sevdim. Çocuklarına ve benden birkaç yaş küçük olduğunu söylediğin annene Allah uzun, sağlıklı, hayırlı ömürler versin. Şehrimize ve burada yaşayan inanlara hizmet veriyorsun. Allah razı olsun. Biz zamanında bedenen bu çetin, zor arazilerde çok çalıştık. Sağlığımız kaybettik.  Buna da çok şükür. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve hanımızda ziyaretime gelmişti. Sizler çok meşgul insanlarsınız. Buna rağmen zaman ayırdınız geldiniz. Çok sağ olun. Gelinim Selma Hanım ve oğlum B.Ali’den Allah razı olsun. Benim elimi, sıcak sudan, soğuk suya değdirmiyorlar. Gece, gündüz bana hizmet yapıyorlar. Onlar her gün ettiğim duaları size de bundan böyle edeceğim. Bu dünya çok fani, Allah ahretimizi iyi eylesin inşallah. Osteoporoz hastasıydım. Şimdi de Parkinson hastası oldum. Bir elim çok titriyor. Şifa Allah’tan. Allah’ın dediği olur.” diyerek, Vali Çakır ve eşinin ziyaretinden duyduğu mutluluğunu dile getirdi.

Rize Valisi Nurullah Çakır ve eşi,  Seher ninenin sabırlı, sevimli ve güler yüzlü halinden etkilendiklerini, sağlığı ile ilgili gelişmeleri takip edeceklerini kendisine söylediler.  Osteoporoz ve Parkinson hastası Seher ninenin 2 yaşındaki torununun kızı Seher Azra’yı sevme fırsatını yakalayan, Vali Çakır ve eşi, Seher nineye ve torunu Elif Can’ın kızı Seher Azra’ya çeşitli hediyeler taktım ettiler.
Ziyaretle ilgili duygularını dile getiren Rize Valisi Nurullah Çakır, “Yaşlılarımıza saygı haftası kapsamında ilimizde tespit ettiğimiz sağlık sorunları bulunan, ilerleri derecede yaşlı büyüklerimizi kendi evlerinde ve huzurevlerinde, hastanelerimizde ziyaretlerimiz devam edecek. Bazen eşimle birlikte bu büyüklerimizi hafta dışında da ziyaret ederek, dinliyor, sağlık noktasında yardım ve isteklerine cevap veriyor ve çok önemlisi dualarını alıyoruz. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımızın her birisi geçmişte yaptıkları görevlerle, yetiştirmiş oldukları hayırlı evlatlar dün ile bugün arasında köprü kuran, değerlerimizi ve kültürümüzü yarınlara taşımamızı sağlayan en kıymetli varlıklarımızdır. Bir ömrün büyük kısmını topluma, ülkeye, yaşadığı toprağın verimi ve ailesinin geçimi için çalışarak geçirmiş bu eli öpülesi büyüklerimiz, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep hakları vardır. İşte bu haklarını yetiştirdikleri hayırlı nesiller ve de devletimiz üzerine düşeni yerine getirerek yapmaktadır. Ve yapmaya da devlet olarak, millet olarak, insanı ve manevi olarak mecburiyetimiz vardır. O nedenle bugün burada seher nineyi ziyaretimde gördüğüm tabloya çok sevindim, ne hayırlı bir gelin. İşte binlercesi gibi her gün dua alan örnek bir gelin, örnek bir hayırlı evlat. 25 yıldır sağlık sorunu olan anneye el bebek, gül bebek bakıyorlar. Başta Selma hanımı ve hayırlı evlat B.Ali beyi Cemile hanımla birlikte tebrik ediyoruz.” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI