Üyelerimizin büyük bir kısmı aidat ödemiyor

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Atılgan yaklaşan oda seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YÖREDEN HABER 7.04.2014 21:19:12 43 0
Üyelerimizin büyük bir kısmı aidat ödemiyor
Atılgan yaptığı açıklamada: Esnaf sanatkârlar olarak her zamanki rutin olan çalışmalarımızı bitiriyoruz. '2014 yılı diğer yıllara oranla çok farklı bir yıl oldu'.Diyen Atılgan daha sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Görev Süremizi Tamamladık

Görev süresini tamamladığını dile getiren Atılgan: “ 5362 sayılı konuna göre alt odalardan başlayıp, esnaf odaları ile birlikte daha sonra da federasyon ve konfederasyonlar 1. Aydan başlayıp eylül ayına kadar genel kurulun tamamlanması söz konusudur. Bu süre çerçevesinde organlar görevlerini tamamlarlar yeni yönetim kurulu ise görevine devam eder.

Bir Dönem Daha Devam Etmeyi Arzu Ediyoruz.

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Muammer Atılgan görevinin başında olduğunu söyleyerek , “bir dönem daha aday olacağını ve çalışmalarına devam edeceğini” söyledi.

Aday olmamızın nedeni eksik kalan projelerimizi hayata geçirmek olacak. O yüzden bu dönemde adayız.

Bizim Asıl Sorunumuz Seçim Değil
Atılgan: “ bizim asıl sorunumuz seçim değil, temel sorunumuz farklı, sorumluluk alınmalı bu da yükümlülük alınmasını icap eder. Biz göreve geldiğimiz zaman iç sorunlarını aşıp ta temsil ettiği kendi üyelerini hizmet verme aşamasında pek fazla bir güçlerinin olmadığını gördüm. Öncelikle odaların kendi iç sorunlarını çözmesi gerekir ki, esnafına faydalı olabilsin.

Biz Önce Alt Yapıya Önem Verdik

Alt yapıyı ön plana alıp bunu geliştirmeye gayret ettik. İstenilen noktaya da henüz taşımız değiliz. Bu alt yapının oluşturulabilmesi için maddi anlamda paraya ihtiyaçlarımız var. Esnafımızın da pek kaynak yaratmak gibi bir olanağının olmadığını da biliyoruz. Meslek odalarımızda sadece esnaflardan aidat alarak faaliyetlerini sürdürmekte. Üyelerimizi büyük bir bölümü de aidat ödemekte pasif kalıyorlar. Kendi aidat ödemesinde de sıkıntı yaşayan kişinin kuruluşumuza ne kadar katkı sağlayacağı da ayrı bir tartışma konusu.
Doğancan İlek(Rize)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI