USTA YAZAR YAVUZ DONAT’DAN GENEL MÜDÜR ALİM’E TEBRİK ZİYARETİ

Rize’nin ilk AVM’si Şimal’ın açılışına özel imza günü için, kitabının söyleşisini gerçekleştiren, gazeteci ve televizyon programcısı Şebnem Bursalı’yla birlikte Rize’ye gelen usta gazeteci yazar Yavuz DONAT, Çaykur tarihind

YÖREDEN HABER 20.11.2021 10:59:25 89 0
USTA YAZAR YAVUZ DONAT’DAN GENEL MÜDÜR ALİM’E TEBRİK ZİYARETİ

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’e yapmış olduğu nezaket ziyaretinde konuşan usta gazeteci yazar Yavuz DONAT; “Rize’ye yıllardır gelip giderim. Ankara ve İstanbul’da yaşayan Rizeliler ve Rize’de yaşayan çok sayıda Rizeli dostlarımla yıllarca görüşür ve buluşuruz. Çaykur D.Karadeniz bölgesinin başta da Rize olmak üzere, çay ve Çaykur bu cennet bölgemizin ve Rize ilinin refah seviyesini yükselten, bölge insanını istihdam eden en önemli alternatifsiz ekonomik ürünüdür. Son yıllarda Çaykur gerek yaş çay alımlarında, yaş çay bedellerini ürün satın alındıktan sonar ödemelerinin hemen yapılması ve satın alınan yaş yapraktan her yıl üretilen çok farklı sağlıklı ürün çeşitleriyle, çay tüketiminin artırılmasına yeni bir damak tadı ve hızlı tüketim akışı sağladığını her ay Anadolu’nun birçok ilinde fark etmekteyim. Bilhassa Türkiye’nin birçok büyük şehirlerinde tüketicilerin ayağına getirmiş olduğu, Çaykur Çay satış mağazaları bence çok güzel düşünülmüş bir projedir. Bu nedenle sizi ve yönetiminizi tebrik ediyorum. “dedi.

Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya ALİM; ”Ülkemizin genelinde tanınmış usta bir gazeteci, yazarı olarak siz ve beraberinizdeki arkadaşlarınızı, Rize ilimiz ve Çaykur Genel Müdürlüğümüzde görmekten mutluluk duyduk. Sizin de bu nazik ziyaretinizde dile getirdiğiniz, 2021 yılında yaş çay tarımının yapıldığı ağırlıklı olarak, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da yaklaşık 204 bin ailenin, yeni tip koronavirüs salgını tedbirlerini de gözeterek verimli ve huzurlu bir yaş çay tarım sezonu geçirdik. Çaykur olarak 854 bin tonla tarihinin en yüksek yaş çay alımını gerçekleştirmiş olduk. Daha önceleri 70 çeşit ürün yelpazesi buluna Çaykur’da bugün, siyah, yeşil, beyaz, pudra ve detoks çay çeşitlerimiz, didi soğuk çay içeceklerimiz ve yeni yeni üretimine başlayacağımız yeşil çaylı gıda ürünleriyle ürün gamımızı 110 adet çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özel tasarımla Çaykur Bölge Müdürlüklerimizin bulunduğu büyük şehirlerde teşekkülümüze ait yerlerde Çaykur çay tanıtım, satış ve tadım mağazalarımızın 8’cısını Diyarbakır’da görkemli bir törenle ve kalabalık bir tüketici eşliğinde hizmete açtık. Bu illerimizdeki tüketicilerimizin damak tatlarına uygun çaylar üretmekteyiz. Ve tekircilerimiz bu çaylarımız büyük bir beğeni ile tüketmektedirler. Çaylarımızı çok farklı damak tadında çeşitlendirmemizle kuru çay satışlarında hedeflerimizde her geçen gün önemli artışlar yaşamaktayız. Bu yılın sonuna kadar fiili satış olarak 150 bin tonu geçeceğimizi düşünüyoruz. Bu nazik ziyaretinize çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Usta gazeteci yazar Yavuz Donat’ın, Genel Müdür Alim’i ziyaretine, Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karaoğlu ve Erdinç Hatinoğlu’da hazır bulundular.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı