“ÜRETİM REFORM PAKETİ HAYATA GEÇİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Temmuz’da onaylanan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Faruk Özlü Başkanlığı’nda düzenlenen “Üretim Reform Paketini Hayata Geçiriyoruz” konulu toplantı yapıldı.

YÖREDEN HABER 7.07.2017 19:17:40 43 0
“ÜRETİM REFORM PAKETİ HAYATA GEÇİYOR”

Üretim ve Reform Paketi uygulamasının ilk toplantısı olarak yapılan sanayide dönüşüm sinyallerinin verildiği programda, şehir içinde kalmış Rize’nin de aralarında bulunduğu 9 ildeki 10 adet sanayi sitesinin taşınacağı ve Modern Sanayi Siteleri’nin kurulacağı iller kararlaştırıldı.

İlk etapta taşınması planlanan sanayi siteleri, Isparta Merkez Yeni Sanayi Sitesi, Kastamonu Sanayi Sitesi, Kastamonu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Düzce Sanayi Sitesi, Malatya Küçük Sanayi Sitesi, Elazığ Merkez Sanayi Sitesi, Rize Küçük Sanayi Sitesi, Sivas Keresteciler, Marangozlar Sanayi ve Oto Tamircileri Küçük Sanayi Sitesi, 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesi, Bursa Yenişehir ile Tokat Merkez Sanayi Sitesi olarak belirlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, sanayi sitelerinin daha modern şartlarda üretim yapmasına vesile olacak taşınma işlemlerinin bu günden itibaren başladığını, toplam arazi maliyetinin 280 milyon TL olacağı taşınma işlemlerinde ilk etapta taşınacak sanayi sitelerinin maliyetinin yaklaşık 2,2 milyar TL olacağını ifade etti.

Toplantıya, seçilen pilot illerin Valileri, belediye başkanları, il müdürleri, Sanayi Siteleri Kooperatif Başkanları ve ayrıca Rize Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Arıcı da katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI