Uluslararası Öğrenci Topluluğu Vali Yazıcı'yı makamında ziyaret ettiler

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 19.04.2016 12:59:19 57 0
Uluslararası Öğrenci Topluluğu Vali Yazıcı
Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yazıcı, Uluslararası öğrencilerin buradayken kültürümüzü öğrenerek ülkelerine taşıyacaklarını, aynı zamanda ülkemize de ciddi katkı sağlayacaklarını belirtti.

Üniversite eğitimi için Rize'yi seçmiş olmalarından dolayı çok memnun olduklarını söyleyen Vali Yazıcı, 'Sizlere iyi bir ev sahipliği yapmanın gayreti içindeyiz ve olacağız. Umarım sizler de derslerinizde başarılı olursunuz. Rize Valiliği olarak, öğrencilerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her birinizi kültürel diplomasinin elçileri olarak görüyorum. Verimli, başarılı ve mutlu olmanızı diliyorum ' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilere ev sahipliği yaptığını belirten Vali Yazıcı, ' Farklı ülkelerden birçok öğrencinin Rize'de eğitim görmesi, Rize'mizin eğitim merkezi olmaya başladığına da delil teşkil etmektedir. Kendi ülkesinden çıkıp başka bir ülkede eğitim almayı başarmış öğrenci, ülkesindeki akranlarından bir adım önde ve başarılı bir kariyer izleyecek demektir. Bu büyük bir fırsat ve zenginliktir 'diyerek öğrencilere seslendi.

Üniversitelerin sanılanın aksine sadece meslek edindirme kurumları olmadığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Üniversite evrensel niteliğini topluma sunmak zorundadır. Bunu da ancak sizlerle, her ülkeden insanların olduğu her ülkeden öğrencilerin olduğu bir üniversiteyle sağlamak mümkün olacaktır' sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Sözcüsü Muhammed Mansur ise, dünyanın dört bir tarafından Rize'ye okumak için geldiklerini belirterek, 'Bizler ülkemizden, ailelerimizden uzak olmamıza rağmen kendimizi evimizden gibi hissediyoruz çünkü Türk misafirperverliği dört bir yanımızı sarmış durumda. Eğitim öğretim faaliyetleri dışında da çeşitli faaliyetler gerçekleştirerek hem sosyal açıdan hem de kültürel açıdan kendimizi geliştirmek istiyoruz. Bu sırada da Rizelilerle bütünleşmek ve kaynaşmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de desteğiyle bu süreci daha hızlı ve verimli geçirmek istiyoruz' dedi.

Öğrencilere ziyaretlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Bekir Güzel eşlik etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI