TÜRKİYE ŞAMPİYONU HALK OYUNLARI EKİPLERİNİ KABUL ETTİ

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmalarında Türkiye şampiyonluğu ile Türkiye ikinciliğini elde eden Artvin Halk Oyunları Ekiplerini kabul etti.

YÖREDEN HABER 10.10.2017 10:07:03 26 0
TÜRKİYE ŞAMPİYONU HALK OYUNLARI EKİPLERİNİ KABUL ETTİ
Atabarı 08 Halk Oyunları Kulübü Başkanı Hüseyin Er, Tütüncüler Kültür Sanat Spor Kulübü Başkanı Nurettin Albayrak, ekibin eğitmenleri Rana Kanbur, Onur Dede ile ekibin oyuncularından Ezgi Çolak ile Ege Albayrak Vali Doğanay'ı makamında ziyaret ederek, faaliyetleri ve başarıları hakkında bilgi verdi.

Albayrak burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Yalova ilinde 7-8 Temmuz’da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Tütüncüler Kültür Sanat Spor Kulübü Türkiye birincisi oldu.  İzmir’de 26-27 Mayıs’ta Büyükler Şampiyonasında Atabarı 08 Gençlik Spor Kulübü Türkiye ikinciliğini ele ederken, Artvin’de 12-13 Ağustos tarihlerinde Artvin’in Arhavi ilçesinde düzenlenen Türkiye Gençler Şampiyonasında Artvin Anadolu Lisesi Spor Kulübü Türkiye ikincisi oldu. Halkoyunları ekiplerimizin bu büyük başarıları tüm Artvin’i sevince boğdu. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

Türkiye’de halkoyunları denince ilk akla Artvin ilinin geldiğini belirten Albayrak, ”İlimizin geçmişten günümüze dek halk oyunları yarışmalarında çeşitli dallarda birçok kez Türkiye birincilikleri bulunuyor. Amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi halkoyunlarına yönlendirerek hem spor yapmalarını sağlamak hem de kültürümüzü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunmak istiyoruz” diye konuştu.  

Artvin'in halk oyunlarındaki başarıyla her zaman övgü ve gururla anıldığını belirten Doğanay, bugüne kadar Türkiye şampiyonu olan ve ülke genelinde Artvin'i başarıyla temsil eden, derece alan ekibi, eğitmen, yöneticilerini, Artvin halkı adına tebrik etti.

Artvin halk oyunları ekiplerine gösterdiği başarılarından dolayı tebrik eden Vali Doğanay, valilik olarak halkoyunları ekiplerine bugüne kadar her zaman maddi ve manevi yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ziyarette, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim de hazır bulundu. 
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı