Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptılar

Artvin'de, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası sona erdi.

YÖREDEN HABER 12.02.2018 14:20:29 27 0
Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptılar
Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde doğal güzelliyle ünlü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda 9 erkek, 6 kadın takımın katılımıyla düzenlenen şampiyona dün oynanan eleme müsabakasının ardından bugün oynanan yarı final ve final maçlarıyla tamamlandı.
Şampiyonayı, Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yanı sıra Artvin Belediye Başkan Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, bazı kurum amirleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş takip etti.
Şampiyonada kadınlarda Plaj Voleybolu Milli Takım sporcuları olan Aleyna Vence-Buğra Eryıldız çifti Aysu Ceylan- Öykü Keskin çiftini 3-0 mağlup ederken, erkeklerde de Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu çifti- Ali Çebeci Yusuf Özdemir çiftinden oluşan takımı 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.
Şampiyon olan ekipler, Avusturya'da 23-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek, toplam 20 bin Euro para ödüllü 2018 CEV Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil etmeye hak kazandı.
Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kış mevsiminde güzel ve güneşli bir hafta sonunda kar voleybolu şampiyonasına ev sahipliği yaptık. İlimizde ilk düzenlenen kar voleyboluna vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Organizasyonu en iyi şekilde organizasyonu tamamladık. Burada derece alarak ülkemizi yurt dışında temsil edecek ekiplerimize başarılar diliyorum. Ayrıca şampiyonaya katılan sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise “Federasyonun ifadesine göre organizasyon noktasında bugüne kadar yapılmış en mükemmel organizasyonu yapıyoruz. Artvin'de. Gerçekten muhteşem bir doğa. Beyaz ve yeşilin buluştuğu etrafımızın çam ağaçlarıyla çevrili olduğu bir alandayız. Sporcularımız üşümüyor seyircilerimiz var. Böylesine büyük bir organizasyonun ilkini Artvin'de gerçekleştirmekten mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu organizasyon ev sahipliği etmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş ise gerçekleştirilen organizasyonun sonucunda birinci olan takımların Avusturya'da yapılacak olan Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonaları'na katılacağını dile getirdi.
İki gün süren zevkli ve çekişmeli müsabakaların ardından dereceye girenlere madalya ve kupaları Vali Doğanay ile protokol tarafından verildi.
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI