Türkiye Kano Şampiyonası Birincileri Rizeli Sporcular

Şampiyonaya ev sahipliği yapan, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme olmak üzere büyük bir ekip ile şampiyona boyunca gerek yarışma parkurunun hazırlanması, gerekse de katılımcılar ile yakinen ilgilenerek gerekli desteği verdi.

YÖREDEN HABER 7.06.2016 19:07:46 15 0
Türkiye Kano Şampiyonası Birincileri Rizeli Sporcular
Giresun’un Çamoluk İlçesi Kelkit çayı yarış parkurunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının, Giresun Valiliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, İlçe Kaymakamlığı, Çamoluk Belediyesinin destekleri ve Türkiye Kano Federasyonu Organizasyonu çerçevesinde, 04-05 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen, Türkiye Akarsu Kano Slalom Şampiyonası yarışlarında, Rize’den katılan kulüpler, birincilik, ikincilik ve üçüncülük şampiyonluklarını elde eden takım oldular.
Türkiye Kano Federasyonunun, 2016 Yılı Akarsu Kano faaliyet programında yer alan, Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası, Büyükler, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde K1 ve C1 tekne sınıflarında yapılan Türkiye Şampiyonası yarışlarında, Rize, Artvin ve Giresun illerinden katılan 7 kulübün sporcuları, Çamoluk İlçesinin içerisinden geçen Kelkit çayında kıyasıya bir madalya mücadelesi verdiler. Şampiyonanın açılış seremonisine, Giresun Valisi Hasan KARAHAN, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Çamoluk Kaymakamı Kenan Karahan, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme olmak üzere tüm ilçe protokolü ve Çamoluk halkı katıldılar.
Oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan yarışları, Kano Federasyon Başkanı Prof.Dr. Sami Mengütay ve bazı yönetim kurulu üyeleri de yerinde izledi.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme olmak üzere büyük bir ekip ile şampiyona boyunca gerek yarışma parkurunun hazırlanması, gerekse de katılımcılar ile yakinen ilgilenerek gerekli desteği verdi.

Yarışların ikinci gününde dereceye giren kulüp ve sporculara ödülleri verilirken, federasyon başkanımız tarafından Çamoluk belediye başkanı ve kaymakamına kano sporuna yapılan katkılardan dolayı teşekkür şilti verildi.

Yarışların sonunda dereceye giren kulüpler şu şekilde oluştu;

Büyük Erkekler 1.Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü, 2.Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü,

Büyük Bayanlar, 1.Rize Gençlik ve Spor Kulübü, 2.Zigana Doğa Sporları GSK. , 3.Yusufeli Turizm Doğa ve Su Sporları Kulübü,

Genç Erkekler, 1.Rize Gençlik ve Spor Kulübü, 2.Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü, 3.Yusufeli Belediye Spor Kulübü,

Genç Bayanlar, 1.Rize Gençlik ve Spor Kulübü, 2.Rize Adrenalin Doğa Sporları Kulübü, 3.Yusufeli Belediye Spor Kulübünden oluştu.

Yarışmalarda, Rize Gençlik ve Spor Kulübü ile Rize Adrenalinin Doğa Sporları kulübünün antrenörlüğünü yapan Hasan YIKILMAZ’ın sporcuları, genç erkelerde, Genç bayanlarda ve büyük bayanlarda Türkiye Şampiyonu birincisi, Büyük erkeler, Genç Erkekler ve Genç Bayanlarda Türkiye şampiyonası ikincisi olarak en çok kupa ve madalya alan kulübün antrenörü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme Çamoluk’un meşhur süzme balından hediye etti.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI