Türkiye'de İlk Kez organik Anzer balı coğrafi işaret tescilli.

Dünyanın en şifalı ve değerli Anzer Balı, İlk kez Organik Coğrafi işareti tescili aldı.

YÖREDEN HABER 22.02.2022 13:02:50 253 0
Türkiye

Anzer Ballıköyde 336 petekle balcılık yapan Adem Turgut(42), Anzer ballı köyde yetiştirilen 60 Kilo Organik Balı Tarım Bakanlığından Coğrafi İşaret alan ilk bal oldu.

Dünyanın en şifalı ve değerli balı,3.bin rakımlı İkizdere'den 28 km uzaklıkta, Anzer çiçekli Köyüde 20 haneli Turgutlar mahallesi, çiçekli köy ve ballı köyde 17 km vadide üretiliyor.Yaklaşık 100 aile bal üretimi için bu bölgede petek bulunduruyor.

İlk kez Coğrafi işareti almayı başaran Adem Turgut,dünyanın en şifalı ve değerli balı Anzer Balı'nı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ederek de bir ilke imza atmıştı.

Ballıköy Anzer Bal Üretim Çiftliği adıyla patent alıp üretim yapan Adem Turgut,Anzer yaylası'nda yaklaşık 3 bin rakımda 100 üretici tarafından bal üretildiğini belirtti.

Turgut, '12 senedir bu işi yapıyorum.Benim Anzer’deki 336 peteğimde yıllık 60 kilo bal üretimi yapıyorum.İk kez Coğrafi işaret için başvuruda bulundum.Hacettepe Üniversitesinde analiz yapıldı.60 kilo balım Tarım Bakanlığı tarafından Organik Bal Coğrafi işareti aldı.Bunu tescillendiren ilk biz olduk' dedi.

TESCİL BELGESİ.docx


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI