Türk Futbolunda bir ilki gerçekleştirdiler

Geçimini kamyonculukla sağlayan köy halkının yardımlarıyla ayakta duran Düzyurtspor, Türk futbolunda 2. Lig'e yükselen ilk köy takımı olarak büyük bir başarıya imza attı

YÖREDEN HABER 7.05.2014 08:05:30 22 0
Türk Futbolunda bir ilki gerçekleştirdiler
Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta şampiyon olarak Spor Toto 2. Lig'e yükselen Düzyurtspor, bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. 2. Lig'e yükselen ilk köy takımı olan ve Trabzon'a bağlı Düzyurt Köyü'nde geçimini kamyonculukla sağlayan köy halkının yardımlarıyla ayakta duran Düzyurtspor, önce TFF 3. Lig'e ardından da kısa sürede TFF 2. Lig'e çıkarak herkesin saygısını ve sempatisini kazandı.  

ŞOFÖRLÜKTEN ŞAMPİYONLUKLARA

Kulüp bu noktaya gelene kadar ise çok zorlu yollardan geçti. 2003 yılında maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma noktasına gelen Düzyurtspor'u, dolmuş şoförlüğü yapan Ömer Ortakudaş, kurtarıyor. Arkadaşlarının yardımıyla kulübün cezasını ödeyen Ortakudaş, ardından da kulübün başına geçip teknik direktörlük yapmaya başlıyor. O dönemde forması, çorabı dahi olmayan kulüpte köydeki çocuklardan bir takım oluşturan Ortakudaş, sıkı bir çalışmayla takımı 3. Lig'de şampiyonluğa kadar taşıyor.

Tesisleri bile yok
Profesyonel liglerin tek köy takımı olan Düzyurtspor'un rakiplerinin aksine bir tesisi bile yok. Düzyurt köyü sınırındaki kulüp binası, kömür depolarıyla iç içe bulunuyor. Eski kamyoncular kooperatifinden onlara kalmış iki odalı karkas binanın bazı camları yok. Bir odada futbolcular çay içip televizyon izlerken, diğer odada malzemeler yıkanıyor. Köy halkının yardımıyla ayakta duran kulübe, kooperatiften de destek geliyor.

'Gönlüm razı olmadı'
Gözünü daha yükseklere diken teknik direktör Ömer Ortakudaş, Düzyurtspor için çok çaba harcadığını şu sözlerle anlattı: 'Kulübün kapanmasına gönlüm razı olmadı. Kayyum'dan kulübü kurtardık. İlk yıllarda arabamla sporcuları antrenmanlara getirirdim. Daha sonra birkaç değerli ağabeyimiz bize ekonomik destek vermeye başladı. Bölgesel Amatör Lig'e çıktıktan sonra da köydeki kamyoncuların oluşturduğu Birlik Nakliyat'tan da destek alarak bugünlere geldik.'

Makam araçları süslendi
Şampiyon Düzyurtspor Kulübü'nün yöneticileri, süsledikleri kamyonlarıyla kulüp binasının önünde şov yaptılar.

11 yılda destan yazdılar
Düzyurt, 11 yılda Trabzon 1. Amatör Lig ve Bölgesel Amatör Lig'in ardından 3. Lig'e yükseldi. Buradaki ilk yılında da Spor Toto 2. Lig'e çıkma başarısı gösterdi.
sabah gazetesi




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI