TÜNEL AÇILDI

Erzurum ile Artvin arasındaki Uzundere / Pirinkayalar Geçidine için inşa edilen Pirinkayalar Tüneli düzenlenen törenle hizmete açıldı.

YÖREDEN HABER 5.01.2022 18:17:45 38 0
TÜNEL AÇILDI

Hayati Akbaş

ERZURUM-Erzurum ile Artvin arasındaki Uzundere / Pirinkayalar Geçidine için inşa edilen Pirinkayalar Tüneli düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemiyle katıldı. 2,24 km uzunluğunda, tek tüpten oluşan tünel projesinin toplam uzunluğu 1,07 km bağlantı yolu ile birlikte toplam 3,34 km’ye ulaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her ikisi de yüksek Turizm potansiyeline sahip Erzurum ve Artvin arasındaki yol beraberinde yeni fırsatları getirecektir. Her iki şehir üzerinden Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel uluslararası bağlantıların parçası olacak. Pirinkayalar Tünelimizin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,” Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz ve milletimizin refahı için çalışmaya üretmeye devam ediyoruz. Erzurum ve Artvin arasındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan Pirinkayalar Tünelimiz yöre halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta,” Bugün Pirinkayalar Tünelimizin açılış törenine katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti ile birçok yatırıma imza attık atmaya devam ediyoruz. Burası özellikle kış aylarında geçit vermeyen zor bir yol güzergâhıydı hamdolsun ki tünel inşaatımız ile bu sıkıntıyı da aşmış olduk. Tünelimizin hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yatırımlarımız hız kaybetmeden devam ediyor. Pirinkayalar Bölgesi bizler için tarih boyunca güzel anılarla anılan bir yer olmadı. Kış aylarında buz, yaz aylarında taş düşmesi gibi birçok tehlike ile karşı karşıya kalıyorduk. Bugün açılan tünel ile bu sorunlar ortadan kalkmış oldu. Projede emeği geçen tüm kurumlarımıza hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış Törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanvekili Osman Küçükkondakçı, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, ilgili kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı